Antena 3 CNN Sport Tenis Patricia Țig și Miriam Bulgaru, eliminate în turul doi la Transylvania Open

Patricia Țig și Miriam Bulgaru, eliminate în turul doi la Transylvania Open

Primele două românce care au evoluat în turul secund al turneului WTA 250 Transylvania Open de la Cluj Napoca, Patricia Țig și Miriam Bulgaru, au fost eliminate miercuri seara din competiție.

Patricia Țig și Miriam Bulgaru, eliminate în turul doi la Transylvania Open
Sursa foto: Hepta | AFP7 / Rob Prange
de Georgiana Adam    |    19 Oct 2023   •   09:18

Miriam Bulgaru (208 WTA) a întâlnit-o pe favorita numărul 4, spaniola Rebeka Masarova (67 WTA), și fost la doar două puncte distanță de o calificare surpriză. După ce a câștigat primul set, Bulgaru a avut o revenire nesperată în setul secund, de la 1-5, ducându-l în timeout.

Românca a fost la egalitate cu Masarova până la 8-8, dar a pierdut apoi setul și ulterior și jocul decisiv, în care a căzut fizic și psihic, cedând cu 0-6, după 2 ore și 38 de minute. Scor final 6-3, 6-7 (8), 0-6.

Masarova ar putea să o întâlnească în sferturile de finală pe Ana Bogdan, care joacă joi în turul doi cu sportiva cehă Nikola Bartunkova (289 WTA).

În ultimul meci al zilei, Patricia Țig (462 WTA) a fost condusă după primul set, dar a revenit și și-a acordat șansa unui set decisiv, în confruntarea cu Ekaterina Makarova (213 WTA). 

În jocul decisiv, rusoaica a făcut repede două break-uri pentru 3-0 și, în ciuda unui rebreak rapid, Țig nu a mai reușit să acopere deficitul și a pierdut în cele din urmă cu 6-2, 2-6, 6-3, după două ore și jumătate de joc.

Makarova ar putea să întâlnească în sferturile de finală pe Jaqueline Cristian, care va evolua joi în turul doi împotriva germanei Eva Lys, cea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea.

Pentru prezența în turul doi, Bulgaru și Țig vor fi recompensate cu câte 30 de puncte WTA și 4.220 euro.

Ca urmare, Miriam Bulgaru va urca cel mai probabil 12 locuri în clasamentul mondial WTA, revenind în top 200, pe locul 196, în timp ce Patricia Țig va face un salt de 50 de locuri, până pe 412, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close