Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal a câştigat pentru a noua oară în carieră titlul la Roland Garros

Rafael Nadal a câştigat pentru a noua oară în carieră titlul la Roland Garros

Rafael Nadal a câştigat pentru a noua oară în carieră titlul la Roland Garros
de M.T.    |    09 Iun 2014   •   09:18

Supremaţia fără precedent a lui Rafael Nadal la Roland Garros continuă. Duminică, liderul mondial a câştigat pentru a noua oară în carieră titlul pe zgura pariziană şi a ajuns la 14 victorii în turneele de Grand Slam, la egalitate cu Pete Samparas şi cu trei mai puţine decât liderul absolut, Roger Federer.

În ultimul act de la Paris, Nadal l-a învins în patru seturi, scor 3-6, 7-5, 6-2, 6-4, pe principalul său rival, sârbul Novak Djokovic, care a ratat astfel şansa de a reveni în primul loc în clasamentul mondial şi de a-şi completa palmaresul cu singurul titlu de Grand Slam care îi lipseşte.

A fost prima victorie obţinută de jucătorul spaniol în faţa lui Djokovic după patru înfrângeri în meciurile directe, Nadal confirmându-şi astfel supremaţia pe zgura de la Paris, acolo unde a pierdut o singură dată în cariera sa.

„În astfel de meciuri, orice moment este crucial. Este mereu o provocare să joc împotriva lui Novak, mai ales că pierdusem ultimele patru meciuri cu el. Îmi pare rău pentru el, ar fi meritat să câştige acest turneu”, a spus Nadal la finalul meciului.

„Felicitări lui Rafa şi echipei sale, este incredibil să câştigi de nouă ori acest turneu. A fost o zi emoţionantă. Am încercat cu toată puterea mea, cu toată forţa, dar Rafa a fost mai bun pe teren”, a declarat Djokovic.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close