Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal a pierdut ambele finale pe care le-a jucat la turneul în care şi-a făcut revenirea

Rafael Nadal a pierdut ambele finale pe care le-a jucat la turneul în care şi-a făcut revenirea

Rafael Nadal a pierdut ambele finale pe care le-a jucat la turneul în care şi-a făcut revenirea
de M.T.    |    11 Feb 2013   •   12:03

Rafael Nadal a pierdut atât finala de simplu, cât şi pe cea de dublu de la Chile Open, turneul la care şi-a făcut revenirea în circuitul ATP după o absenţă de opt luni, cauzată de o accidentare la genunchi.

Ibericul de 26 de ani nu mai jucase un meci oficial de anul trecut, după ce fusese învins surpinzător de Lukas Rosol în turul II la Wimbledon. După ce a ratat Jocurile Olimpice şi US Open, Nadal s-a văzut nevoit să renunţe şi la participarea la Australian Open, din cauza unui virus stomacal.

Fostul lider mondial a revenit însă la începutul săptămânii trecute în turneul de la Vina del Mar, dotat cu premii în valoare de 410.200 dolari, şi a arătat că recuperarea sa a decurs bine, reuşind să se califice în ambele finale, la simplu şi la dublu.

Nadal le-a pierdut însă pe ambele. La simplu, cel care l-a învins a fost argentinianul Horacio Zeballos, numărul 73 mondial, care s-a impus cu 6-7, 7-6, 6-4, şi a obţinut astfel primul titlu ATP al carierei.

„Este un vis pentru mine. Faptul că puteam juca o finală împotriva lui Nadal era deja suficient pentru mine. Este un moment pe care mi-l voi aminti tot restul vieţii”, a spus Zeballos, care devine doar al treilea jucător, după Roger Federer şi Novak Djokovic, care îl învinge pe Rafa în finala unui turneu disputat pe zgură.

„Mi-am dorit să câştig finala, dar nu a fost posibil. În orice caz, a fost un turneu important pentru mine. Trebuie să muncesc în continuare, cu speranţă, motivaţie şi atitudinea corectă. Sper că acesta va fi începutul unor lucruri bune pentru mine”, a declarat Nadal.

În concursul de dublu, Nadal şi partenerul său, argentinianul Juan Monaco, au pierdut ultimul act în faţa italienilor Paolo Lorenzi şi Potito Starace, scor 2-6, 4-6.


×
Subiecte în articol: Rafael Nadal turneu ATP
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close