Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal îl va întâlni pe Robin Soderling în finala de la Roland Garros

Rafael Nadal îl va întâlni pe Robin Soderling în finala de la Roland Garros

Rafael Nadal îl va întâlni pe Robin Soderling în finala de la Roland Garros
05 Iun 2010   •   14:19


Rafael Nadal are şansa de a câştiga al cincelea titlu la Open-ul francez şi să se răzbune pentru înfrângerea şoc de anul trecut, după ce a trecut de Jurgen Melzer în semifinale.

Spaniolul, în vârstă de 24 de ani, şi-a dus recordul din acest an pe zgură la 21 de victorii consecutive, după ce l-a învins pe austriac cu 6-2, 6-3, 7-6 în două ore şi nouă minute. "Cred că am jucat cel mai bun meci al meu la Roland Garros, în 2010. În primele două seturi m-am descurcat excelent şi serviciul a fost bun tot timpul. În setul trei am făcut câteva greşeli ce au permis ca jocul să ajungă la tie-break, dar am trecut cu bine", a declarat Nadal.

În finala de duminică, Nadal va da piept cu Robin Sorderling - omul care i-a adminstrat prima înfrângere la Roland Garros în runda a patra, anul trecut -, după ce suedezul a trecut de Tomas Berdych în cinci seturi.

O victorie duminică îi va aduce totodată lui Nadal şi primul loc în clasamentul ATP, în dauna lui Roger Federer, lăsându-l pe elveţian la o săptămână distanţă de recordul lui Pete Sampras de 286 de săptămâni în top. Nadal este la o victorie distanţă de a-l depăşi pe francezul Henri Cochet în clasamentul tuturor timpurilor al victoriilor la Open-ul francez, precum şi la un titlu de cele şase cucerite de Bjorn Borg.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Roland Garros
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close