Rafael Nadal îl va întâlni pe Robin Soderling în finala de la Roland Garros

05 Iun 2010   •   14:19
Rafael Nadal îl va întâlni pe Robin Soderling în finala de la Roland Garros


Rafael Nadal are şansa de a câştiga al cincelea titlu la Open-ul francez şi să se răzbune pentru înfrângerea şoc de anul trecut, după ce a trecut de Jurgen Melzer în semifinale.

Spaniolul, în vârstă de 24 de ani, şi-a dus recordul din acest an pe zgură la 21 de victorii consecutive, după ce l-a învins pe austriac cu 6-2, 6-3, 7-6 în două ore şi nouă minute. "Cred că am jucat cel mai bun meci al meu la Roland Garros, în 2010. În primele două seturi m-am descurcat excelent şi serviciul a fost bun tot timpul. În setul trei am făcut câteva greşeli ce au permis ca jocul să ajungă la tie-break, dar am trecut cu bine", a declarat Nadal.

În finala de duminică, Nadal va da piept cu Robin Sorderling - omul care i-a adminstrat prima înfrângere la Roland Garros în runda a patra, anul trecut -, după ce suedezul a trecut de Tomas Berdych în cinci seturi.

O victorie duminică îi va aduce totodată lui Nadal şi primul loc în clasamentul ATP, în dauna lui Roger Federer, lăsându-l pe elveţian la o săptămână distanţă de recordul lui Pete Sampras de 286 de săptămâni în top. Nadal este la o victorie distanţă de a-l depăşi pe francezul Henri Cochet în clasamentul tuturor timpurilor al victoriilor la Open-ul francez, precum şi la un titlu de cele şase cucerite de Bjorn Borg.

Antena3.ro

Parteneri
x close