Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal, numărul 1 ATP, s-ar putea retrage din tenis! "Jucătorul are genunchii terminaţi"

Rafael Nadal, numărul 1 ATP, s-ar putea retrage din tenis! "Jucătorul are genunchii terminaţi"

Rafael Nadal, numărul 1 ATP, s-ar putea retrage din tenis! "Jucătorul are genunchii terminaţi"
Sursa foto: rafael nadal
30 Iun 2009   •   09:29

Ipoteză şocantă şi îngrijorătoare, totodată, în lumea tenisului. Cel mai bun tenisman din clasamentul ATP, spaniolul Rafa Nadal, s-ar putea retrage din activitatea competiţională la doar 23 de ani şi şase titluri de Grand Slam câştigate, pe lângă medalia de aur la Olimpiadă. Un reputat antrenor de tenis, Sven Groneveld a dezvăluit că genunchii lui Nadal, afectaţi de tendinită, sunt ai unui sportiv de 33 de ani şi nu-i vor mai permite să joace la nivel înalt.
Nadal, campionul en-titre de la Wimbledon, nici nu s-a înscris la turneul care a ajuns în acest moment în faza optimilor de finală din cauza durerilor insuportabile la genunchi. Mai mult, problemele la genunchi au partea lor de vină la eliminarea spaniolului de la Roland Garros, în optimi, fapt ce a dus la pierderea primului trofeu francez după patru ani. Deloc încurajator pentru sportivul de 23 de ani, dar problema nu este deloc una recentă. Potrivit The Guardian, tendinita lui Nadal a apărut încă de acum doi ani. Cunoscut este faptul că, de cele mai multe ori, Nadal juca cu ambii genunchi ţinuţi de benzi textile subţiri foarte strânse, iar cunoscutul antrenor Sven Groneveld a declarat că problemele lui Rafa nu vor dispărea uşor.
"Cred că este unic cazul lui. De parcă n-ar fi fost de ajuns pentru el că nu poate juca să-şi apere titlul, trebuie să suporte şi durerile mari de la genunchi. Un număr mare de sportivi s-au retras din cauza problemelor la genunchi şi unii s-ar putea să joace sub nivelul lor deoarece nu pot suporta să se antreneze cum trebuie", a declarat antrenorul Anei Ivanovic şi al lui Fernando Verdasco, care a adăugat că genunchii lui Nadal sunt precum cei ai unui jucător de 33 de ani, aproape de retragere.
Zgura, suprafaţă dură prin excelenţă, este un paradis pentru Nadal, care a câştigat multe turnee pe acest fel de teren. Totuşi, exact aceasta pare să fie sursa problemelor, spune Groneveld, care crede că tinerii au de suferit când joacă pe zgură şi alte suprafeţe dure.
"Când copiii joacă pe suprafeţe dure de la vârste fragede, ceva ce ţine de creştere favorizează apariţia tendinitei. În timpul creşterii nu e bine să joci pe suprafeţe dure", a încheiat antrenorul pentru sursa citată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close