Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer, eliminat în optimi la Australian Open. Anunț-surpriză făcut de elvețian

Roger Federer, eliminat în optimi la Australian Open. Anunț-surpriză făcut de elvețian

Roger Federer, eliminat în optimi la Australian Open. Anunț-surpriză făcut de elvețian
20 Ian 2019   •   18:18

Elveţianul Roger Federer a suferit o nouă deziluzie la un turneu de Mare Şlem, fiind eliminat în optimile de finală ale Australian Open de grecul Stefanos Tsitsipas, nr.15 mondial, în patru seturi, 6-7 (11/13), 7-6 (7/3), 7-5, 7-6 (7/5), duminică la Melbourne.

Federer, în vârstă de 37 de ani, dublu deţinător al titlului la Melbourne şi nr.3 mondial, a înregistrat a treia contraperformanţă majoră consecutivă la un turneu de Mare Şlem, după Wimbledon şi US Open în sezonul trecut.

La rândul său, Tsitsipas (20 ani) s-a calificat pentru prima oară într-un sfert de finală de Grand Slam şi va juca pentru un loc în semifinale cu spaniolul Roberto Bautista, nr.24 mondial, care l-a eliminat în optimi pe croatul Marin Cilic.

Joacă la Roland Garros

Tenismanul elveţian Roger Federer va juca pe zgură şi va participa la ediţia de anul acesta a turneului de la Roland Garros din "dorinţă" şi pentru a evita "o mega pauză" în acest sezon, a anunţat nr.3 mondial, duminică, într-o conferinţă de presă la Melbourne după eliminarea sa din optimile de finală ale Australian Open.

Federer, care va împlini 38 de ani la începutul lunii august, nu a mai jucat pe zgura pariziană din 2015. Anul următor el a declarat forfait din cauza unei accidentări la spate. În 2017 şi 2018, el a ales să renunţe la sezonul pe zgură pentru a se menaja şi pentru a se pregăti pentru turneul de la Wimbledon.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close