Antena 3 CNN Sport Tenis Roland Garros. Schiavone trece de Dementieva şi devine prima italiancă într-o finală de Mare Şlem

Roland Garros. Schiavone trece de Dementieva şi devine prima italiancă într-o finală de Mare Şlem

Roland Garros. Schiavone trece de Dementieva şi devine prima italiancă într-o finală de Mare Şlem
Sursa foto: francesca schiavone
03 Iun 2010   •   17:13

Jucătoarea de 29 de ani Francesca Schiavone a devenit joi prima spotivă din Italia care atinge finala unui turneu de Mare Şlem. Schiavone, cap de serie numărul 17 la Paris, a trecut de favorita numărul 5, Elena Dementieva, după abandonul rusoaicei la capătul primului set. Dementieva nu a putut să mai suporte durerile de la coapsă şi s-a retras după ce pierduse primul set la tie-break.
Francesca Schiavone, care luna aceasta va împlini 30 de ani, este una dintre surprizele plăcute al turneului. A eliminat-o pe chinezoaica Na Li şi apoi pe Maria Kirilenko, lăsând o impresie foarte bună. Şocul a venit în sferturile de finală, când a eliminat-o pe favorita numărul 3, Caroline Wozniacki. Nici împotriva Elenei Dementieva nu s-a mişcat mai rău. Cu toate că rusoaica a făcut break în game-ul al şaptelea al primului set, Schiavone a făcut rebreak şi şi-a păstrat cumpătul până la final, câştigând la tie-break.
Sfârştitul setului i-a dat Dementievei prilejul să consulte medicul, iar decizia finală a fost una nefericită. Rusoaica a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă, care i-a pus probleme şi în sfertul de finală cu Nadia Petrova.
Schiavone o va întâlni în finala de la Roland Garros pe câştigătoarea Samantha Stosur (cap de serie 7), care a zdrobit-o în cealaltă semifinală pe Jelena Jankovic, a patra favorită a turneului, cu 6-1, 6-2.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roland Garros
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close