Antena 3 CNN Sport Tenis Românca secretă de la Roland Garros. Bianca Andreescu ”țintește sus, pentru a ajunge sus”

Românca secretă de la Roland Garros. Bianca Andreescu ”țintește sus, pentru a ajunge sus”

Românca secretă de la Roland Garros. Bianca Andreescu ”țintește sus, pentru a ajunge sus”
Sursa foto: Foto: Wikipedia
08 Iun 2017   •   10:48

Tenisul românesc este aproape să dea o nouă stea, asta chiar dacă Bianca Andreescu apără culorile Canadei.

Bianca Vanessa Andreescu este, la doar 16 ani, clasată în primele 200 de tenismene ale lumii și promite enorm. A atins cel mai bun loc din carieră, 188, în luna aprilie a acestui an.

Născută în Canada, din părinți români, Bianca a început tenisul serios în România, pentru ca apoi să își continue antrenamentele în Canada.

În 2017 a reușit să câștige titlul de dublu la Australian Open, în competiția rezervată junioarelor și este una dintre cele mai bine clasate junioare din clasamentul WTA. În acest an a primit și premiul ”Fed Cup Heart”, din partea ITF, pentru performanțele sale din Junior Fed Cup.

Dacă în Canada se desevârșește ca jucătoare, în România și-a început antrenamentele. În 2006 Bianca a venit la bunicii din România, unde a petrecut mai bine de doi ani și unde și-a început drumul în lumea tenisului.

Într-un interviu acordat ”ProSport”, Bianca spune că o admiră pe Simona Halep, pentru combativitatea sa.

”Am avut şansa să le întâlnesc pe Simona şi pe Virginia Ruzici la French Open. A fost un moment emoţionant pentru mine. O văd pe Simona ca pe o mare luptătoare. Şi cred că este o chestiune de timp până când va câştiga un turneu de Mare Şlem. Îmi plac spiritul ei competitiv şi pasiunea ei pentru tenis” spunea Bianca în 2016.

În circuitul ITF Bianca are la simplu cinci finale și trei titluri, iar în proba de dublu un titlu, din două finale disputate.

”Țintește sus, pentru a ajunge sus”

Acesta este cel mai prețios sfat primit de Bianca, de la mama asa. Așa că ambițiile sale nu sunt mici. Până anul viitor își dorește să ajungă în Top 100 și, bineînțeles, să fie cândva și numărul 1 mondial.

Între timp, Bianca participă la turneul junioarelor de la Roland Garros, unde a ajuns până în turul patru.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Roland Garros
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close