Antena 3 CNN Sport Tenis S-a vorbit de Ilie Năstase, dar FR de Tenis va fi condusă de Ruxandra Dragomir

S-a vorbit de Ilie Năstase, dar FR de Tenis va fi condusă de Ruxandra Dragomir

S-a vorbit de Ilie Năstase, dar FR de Tenis va fi condusă de Ruxandra Dragomir
Sursa foto: ruxandra dragomir
23 Feb 2009   •   20:28

Fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir a devenit, luni, noul preşedinte al Federaţiri Române de Tenis, după ce a depăşit în alegerile organizate pe Aurel Muntean. 87 de reprezentanţi ai cluburilor de tenis au ales-o pe fosta sportivă, în timp ce contracandidatul său a primit încrederea a doar 70 de reprezentanţi.
Dragomir şi Muntean au participat în turul al doilea al alegerilor pentru preşedinţia forului de tenis după ce l-au întrecut în primul tur pe fostul căpitan al echipei de Cupa Davis a României, Florin Segărceanu. În această primă parte a alegerilor ar fi trebui să ia parte şi Dumitru Hărădău, directorul general al FRF, George Cosac şi Eduard Pană, aceştia alegând, însă, să se retragă din competiţie.
Alegerile care au desemnat-o pe Ruxandra Dragomir drept preşedinte al FRT au avut loc în staţiunea Poiana Braşov, în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare, organizată în special pentru acest eveniment. Motivul pentru care alegerile s-au ţinut luni, 23 februarie, este acela că pe data de 11 decembrie 2008, la prima încercare, nu s-a reuşit întrunirea cvorumului necesar pentru ca alegerea să fie suficient de reprezentativă, potrivit Mediafax.
Dumitru Hărădău a sperat până în ultimul moment că fostul tenismen de legendă, Ilie Năstase, va decide să se reîntoarcă la cârma FRT, pe care o părăsise la 12 februarie 2008. Directorul General al forului a declarat că singurul care poate strânge lumea tenisului în jurul său este "Nasty", datorită influenţei şi experienţei sale.
"Ilie Năstase este omul care strânge în jurul lui toate valorile din tenisul românesc care ar trebui în continuare să dezvolte tenisul în România. Proiectele lui din 2005 ar trebui continuate. Eu ştiu de la Ilie Năstase că doreşte să candideze la alegeri. Ilie Năstase doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al FRT şi nu poate avea o funcţie în organigrama FRT. După părerea mea este singura şansă să se stingă toate conflictele, venirea lui Ilie Năstase ca preşedinte", declarase Hărădău pe la puţin timp după reprogramarea alegerilor din 11 decembrie 2008, informează sursa amintită.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ruxandra Dragomir Ilie Nastase
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close