Antena 3 CNN Sport Tenis Serena Williams a câştigat pentru a patra oară titlul la US Open

Serena Williams a câştigat pentru a patra oară titlul la US Open

Serena Williams a câştigat pentru a patra oară titlul la US Open
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    10 Sep 2012   •   11:35

Serena Williams a ruşit o revenire spectaculoasă în setul decisiv al finalei feminine de la US Open şi a câştigat pentru a patra oară titlul la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Americanca de 30 de ani a obţinut astfel cel de-al 15-lea succes din carieră într-un Grand Slam, impunându-se cu 6-2, 2-6, 7-5 în faţa Victoriei Azarenka, după 2 ore şi 18 minute de joc.

În setul trei, Azarenka, liderul clasamentului mondial, a servit pentru a câştiga meciul, la scorul de 5-3, însă Williams a făcut break-ul, pentru a câştiga apoi şi următoarele trei game-uri, o serie senzaţională care i-a adus victoria.

În urma acestui succes, al patrulea din carieră la New York, după cele din 1999, 2002 şi 2008, Serena a devenit prima jucătoare de peste 30 care câştigă la US Open după Martina Navratilova, în 1987.

„Să fiu sinceră, nu credeam că voi câştiga. Îmi pregătisem deja discursul învinsei, pentru că Victoria juca atât de bine”, a declarat Williams la finalul întâlnirii.

În schimb, jucătoarea din Belarus a recunoscut meritele adversarei sale: „Cred că Serena a meritat să câştige. A arătat că este o adevărată campioană. Sunt onorată să stau alături de ea. Am dat totul, iar acum când ies din arenă nu am niciun regret”.

În turneul feminin de dublu, perechea italiană Sara Errani/Roberta Vinci a câştigat finala disputată împotriva cehoaicelor Andrea Hlavackova şi Lucie Hradecka, scor 6-4, 6-2, obţinând astfel cel de-al doilea titlu de Grand Slam din 2012, după cel de la Roland Garros.

Luni este programtă finala turneului masculin, în care sârbul Novak Djokovic, aflat pentru a treia oară consecutiv în ultimul act de la New York, îl va întâlni pe britanicul Andy Murray, campionul olimpic de la Londra.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close