Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, calificare cu emoţii în turul al doilea la Australian Open

Simona Halep, calificare cu emoţii în turul al doilea la Australian Open

Simona Halep, calificare cu emoţii în turul al doilea la Australian Open
Sursa foto: foto: Agerpres
16 Ian 2018   •   08:58

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat cu ceva emoţii în runda a doua a turneului Australian Open, luni, la Melbourne, după ce a trecut de australianca Destanee Aiava cu 7-6 (5), 6-1.

Halep (26 ani), care anul trecut nu a reuşit să treacă de primul tur la cel dintâi turneu de Mare Şlem al anului, a obţinut victoria după o oră şi 51 de minute de joc în faţa unei adversare de 17 ani, care ocupă locul 193 în clasamentul mondial.

Primul set a fost complicat pentru Halep, care a reuşit să se impună abia in tiebreak. Românca a câştigat primul ghem, pe serviciul adversarei, dar apoi a pierdut trei la rând. Aiava s-a desprins apoi la 5-2, moment în care a cerut intervenţia medicului. Pauza a fost de bun augur pentru Halep, care şi-a revenit şi a recuperat terenul pierdut, restabilind egalitatea, 5-5. Cele două au ajuns apoi în tiebreak, unde Aiava a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Halep a făcut patru puncte la rând şi a prelat controlul, câştigând cu 7-5.

Halep a început cu dreptul şi setul al doilea, a luat primul ghem, dar în ghemul al doilea, la 30-30, a alunecat şi s-a accidentat la gleznă. După ce a primit îngrijiri, liderul mondial a putut continua, a făcut break, iar apoi şi l-a consolidat (3-0). Simona a jucat în continuare exact, fără să forţeze, a profitat la maximum de erorile adversarei şi a încheiat setul cu 6-1.

Fiecare jucătoare a avut câte doi aşi în acest meci, Halep a făcut o singură dublă greşeală, iar Aiava 9, Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a transformat 5 (38%), românca având 20 de mingi direct câştigătoare, în timp ce tânăra australianca a reuşit 25.

Halep şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu Eugenie Bouchard (Canada), care a dispus de franţuzoaica Oceane Dodin cu 6-3, 7-6 (5).

Bouchard a pus capăt unei serii de şase înfrângeri consecutive, precedenta victorie datând din luna august, când trecea de americanca Lauren Davis cu 6-1, 6-3, în primul tur la New Haven.

Halep are 2-1 în duelurile directe cu Bouchard (23 ani, 112 WTA), după succesele din 2014, în optimi la Indian Wells, cu 6-2, 1-6, 6-4, şi în în grupă la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-2, 6-3. Singura victorie a canadiencei a venit tot în 2014, în semifinale, la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2. Cele două se pot întâlni din nou luna viitoare, la Cluj-Napoca, în Fed Cup.

Halep este a treia reprezentantă a României calificată în turul al doilea la Australian Open, după Irina Begu şi Sorana Cîrstea. Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu au pierdut în primul tur, iar Ana Bogdan o va înfrunta marţi pe Kristina Mladenovic (Franţa), în alt meci din runda inaugurală.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close