Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, victorie fantastică la Turneul Campioanelor VIDEO

Simona Halep, victorie fantastică la Turneul Campioanelor VIDEO

Simona Halep, victorie fantastică la Turneul Campioanelor VIDEO
23 Oct 2017   •   15:54

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial şi principala favorită, a debutat cu o victorie, luni, în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore, 6-4, 6-2 cu Caroline Garcia (Franţa).

Halep (26 ani) şi-a luat astfel revanşa după ce a fost învinsă recent de Garcia în finala de la Beijing.

Românca s-au impus în faţa franţuzoaicei (24 ani, 8 WTA şi cap de serie numărul 8) după o oră şi 27 de minute.

 



Garcia a început mai bine şi a câştigat primul ghem, iar apoi a avut două mingi de break, dar Halep a reuşit să revină şi să egaleze (1-1). Franţuzoaica a dominat începutul de meci şi a preluat conducerea cu 2-1, după un ghem la zero. Halep a egalat din nou şi apoi a reuşit un prim break, la zero (3-2). A urmat un ghem foarte slab, cedat de Simona după o dublă greşeală. Garcia a profitat de momentul bun şi a făcut 4-3. Halep a făcut apel la antrenorul Darren Cahill şi rezultatele au venit imediat, românca egalând (4-4), iar apoi reuşind un break ce s-a dovedit decisiv. Halep a încheiat primul act la al treilea său punct de set.

În setul secund, tot Garcia a câştigat primul ghem, dar apoi Halep a deţinut controlul, desprinzându-se la 5-1. Două momente psihologice au fost depăşite cu bine de Simona, la 2-1 în favoarea sa, când a salvat trei mingi de break, venite după două duble greşeli consecutive, şi la 3-1, când a revenit de la 0-40, reuşind break-ul. Garcia a luat ghemul şapte al zero (2-5), dar Halep a reuşit să închidă meciul cu 6-2.

Halep a reuşit 4 aşi în acest meci, a făcut 3 duble greşeli, la fel ca şi Garcia, având ambele servicii mai bune (62%-58% la primul şi 71%-43% la al doilea). Fiecare a reuşit câte 13 mingi direct câştigătoare, dar franţuzoaica a făcut mai multe erori neforţate (16-11).

Simona Halep o conduce acum pe Garcia cu 3-1 în confruntări, victorii obţinute în 2016 la Sydney, cu 6-4, 2-6, 6-1, în optimi, şi anul acesta, în sferturi, la Toronto, cu 6-4, 6-2. Garcia a învins recent, în finală la Beijing, cu 6-4, 7-6 (3), succes care i-a adus în mare măsură calificarea la Turneul Campioanelor.

Prima victorie de la Singapore îi asigură Simonei 263.000 de dolari şi 250 de puncte WTA. Garcia şi-a asigurat 110.000 dolari şi 125 puncte WTA.

În al doilea meci din Grupa Roşie se vor întâlni marţi ucraineanca Elina Svitolina (a patra favorită) şi daneza Caroline Wozniacki (cap de serie numărul şase).

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close