Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep câștigă turneul lui Ion Țiriac de la Madrid

Simona Halep câștigă turneul lui Ion Țiriac de la Madrid

Simona Halep câștigă turneul lui Ion Țiriac de la Madrid
13 Mai 2017   •   22:19

Simona Halep a câștigat pentru al doilea an consecutiv turneul de tenis de la Madrid, patronat de Ion Țiriac. Halep s-a impus în finală în fața Kristinei Mladenovic, în trei seturi. 

Simona Halep a început prost meciul cedând primul break, însă a revenit în final de set și s-a impus cu 7-5. Setul doi a mers mai bine pentru Simona, care a avut 2-0, dar s-a văzut apoi egalată. Cele două jucătoare au mers cap-la-cap până în tie-break, unde însă Simona Halep a cedat cu 5-7.

Mladenovic a urlat de bucurie când a reușit in extremis să salveze o minge și să facă punct pe serviciul româncei. 

Știre inițială.

 Simona Halep, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 6-3, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova, locul 22 WTA, calificându-se în pentru a treia oară, a doua consecutiv, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

La scurt timp după victorie, Simona a declarat că se simte ca acasă în Madrid. „Mă simt minunat aici, la Madrid. O să fie o finală grea, dar sunt aici ca să dau tot ce e mai bun şi să mă bucur de tenis”.

În ultimul act, Halep o va înfrunta pe Kristina Mladenovic (Franţa), sâmbătă, de la ora 20,00 (ora României), în finala turneului WTA de la Madrid, după ce jucătoarea din Hexagon a dispus de rusoaica Svetlana Kuzneţova cu 6-4, 7-6 (4).

Românca are palmares negativ cu Mladenovic. Franțuzoaica are 3-1 în partidele cu Halep. La mijlocul lunii martie, sportiva din Constanţa a pierdut, cu 3-6, 3-6, întâlnirea din turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells (SUA). Halep a câştigat doar meciul din 2015, din turul secund al turneului de la Cincinnati, cu 7-5, 5-7, 6-4. Mladenovic s-a mai impus în sferturi la Birmingham, în 2014, cu 2-6, 6-0, 7-6 (4), şi în turul I la Paris, în 2014, scor 7-6 (1), 6-4.

 Câştigătoarea Madrid Open va primi 1.043.680 de euro şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din finală 511.740 de euro şi 650 de puncte.


 

×
Subiecte în articol: WTA Simona Halep
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close