Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, înfrângere dureroasă la Turneul Campioanelor, în fața Elinei Svitolina

Simona Halep, înfrângere dureroasă la Turneul Campioanelor, în fața Elinei Svitolina

Simona Halep, înfrângere dureroasă la Turneul Campioanelor, în fața Elinei Svitolina
30 Oct 2019   •   14:28

Simona Halep, numărul cinci mondial, a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina cu 7-5, 6-3, miercuri, într-un meci din Grupa Violet a Turneului Campioanelor de la Shenzhen (China).

Halep (28 ani) s-a înclinat după o oră şi 39 de minute în faţa deţinătoarei titlului, care s-a calificat în semifinale.

Halep, care câştigase primul său meci din grupă, în faţa jucătoarei canadiene de origine română Bianca Andreescu, a început slab meciul şi a fost condusă cu 3-0 de Svitolina (25 ani, 8 WTA). Campioana de la Wimbledon şi-a găsit apoi reperele şi ritmul, restabilind egalitatea, 3-3. Halep a avut apoi o şansă de a face break, însă nu a fructificat-o şi s-a mers cu serviciul până la 6-5 pentru Svitolina, când Simona, neinspirată, a cedat rapid cele patru servicii şi setul,cu 5-7.

În actul secund, românca a lăsat impresia că poate întoarce soarta meciului şi a făcut un break, conducând cu 2-1, însă nu a reuşit să îl confirme. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la 4-3, când Halep a avut o nouă cădere şi l-a pierdut la zero. Constănţeanca putea face break la 3-5, dar a ratat două şanse, iar apoi victoria a revenit Elinei Svitolina.

Halep a avut procentaje mai mici la serviciu decât adversara, Svitolina arătând mai multă răbdare în raliuri şi un plus de rezistenţă fizică, graţie cărora a reuşit un joc defensiv excelent.

Cele două jucătoare sunt la egalitate acum în meciurile directe, 5-5, dar Halep a obţinut o victorie în Fed Cup. Românca se impusese în ambele meciuri de anul acesta, în semifinale la Doha, cu 6-3, 3-6, 6-4, şi în finală la Wimbledon, cu 6-1, 6-3. De remarcat faptul că Svitolina a învins-o pe Halep şi la ediţia din 2017 a Turneului Campioanelor, cu 6-3, 6-4, tot în grupă.

Halep şi-a asigurat un cec de 570.000 de dolari şi 375 de puncte WTA.

Simona Halep are nevoie de victorie în ultima sa partidă, cu Karolina Pliskova (Cehia), vineri, pentru a se califica în semifinale.

În celălalt meci de miercuri se vor înfrunta Bianca Andreescu şi Karolina Pliskova.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close