Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, învinsă dramatic în turul al treilea la Wimbledon

Simona Halep, învinsă dramatic în turul al treilea la Wimbledon

Simona Halep, învinsă dramatic în turul al treilea la Wimbledon
07 Iul 2018   •   17:33

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă dramatic de taiwaneza Su-Wei Hsieh cu 3-6, 6-4, 7-5, sâmbătă, în runda a treia a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Halep, la primul eşec după ce a cucerit cel dintâi titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, a făcut un meci cu multe momente slabe, cedând deşi a condus cu 5-2 în decisiv şi a avut o minge de meci.

Ambele jucătoare au alternat execuţiile de fineţe cu erorile de începătoare, fiind lipsite de constanţă şi consistenţă în joc.

Primele cinci ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri, Halep fiind prima care şi-a făcut serviciul, desprinzându-se la 4-2. Românca şi-a conservat avantajul şi a încheiat primul set cu 6-3, după un nou break.

Hsieh (32 ani, 48 WTA) a jucat mai bine în setul secund, în care a condus cu 3-1, Halep a întors scorul, 4-3, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând şi setul, cu 4-6.

În decisiv, Simona Halep a părut decisă să tranşeze disputa, a condus cu 2-0, Hsieh a făcut un break, dar românca a refăcut diferenţa, iar apoi s-a desprins la 4-1. Halep a condus cu 5-2, a ratat o minge de meci la 5-4, pe serviciul adversarei, iar apoi Hsieh a întors jocul şi a preluat conducerea cu 6-5. Halep a avut două mingi de break la acest scor, dar le-a ratat pe ambele, astfel că taiwaneza s-a impus cu 7-5, după două ore şi 20 de minute.

Halep a transformat doar 7 din cele 23 de mingi de break pe care şi le-a creat (30%), în vreme ce asiatica a avut un procentaj mai bun, 7/12 (58%).

Halep ieşise învingătoare în singura lor confruntare anterioare, în 2013, în primul tur la Cincinnati, cu 6-7 (5), 6-1, 6-2.

Simona Halep va primi un cec de 100.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA pentru evoluţia sa şi va rămâne pe primul loc în ierarhia mondială, după turneul de la All England Club.

România a avut opt jucătoare pe tabloul principal de simplu, patru au trecut de primul tur, iar două au ajuns în turul al treilea, Halep şi Mihaela Buzărnescu, dar ele s-au oprit în această rundă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Simona Halep Wimbledon
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close