Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, premiată de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru performanţele din acest an

Simona Halep, premiată de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru performanţele din acest an

Simona Halep, premiată de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru performanţele din acest an
de M.T.    |    05 Sep 2013   •   18:54

Simona Halep s-a întors în ţară după ce a obţinut cea mai bună performanţă din carieră la un turneu de Grand Slam. Sportiva nu s-a lăsat descurajată de înfrângerea cu Flavia Pennetta din optimile US Open. Va pleca câteva zile în vacanţă, iar pe urmă se va întoarce în Bucureşti şi va relua antrenamentele.

Simona Halep a primit cel de-al cincilea trofeu pe anul 2013. Nu unul de sfârşit de turneu, ci o simplă apreciere venită din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Halep a fost primită, joi, la Ministerul Tineretului şi Sportului, unde a fost premiată cu un trofeu şi felicitată pentru performanţele deosebite de pe parcursul anului 2013.

„Este un moment deosebit şi emoţionant. Suntem toţi fani ai Simonei Halep şi suntem bucuroşi să o felicităm, după ce a ajuns în primele 20 de jucătoare ale lumii. Eu sper să nu se oprească aici. Toţi românii îşi pun speranţele în Simona Halep şi vreau să transmit mulţumiri din partea Guvernului României, precum şi respectul ministerului nostru", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

„A fost primul an în care am ajuns la nivelul pe care mi l-am dorit şi la care am visat. Va rămâne un an deosebit pentru mine”, a spus Halep.

Chiar dacă a pierdut la US Open, Simona nu  renunţă la visul de a deveni cea mai bună jucătoare din lume.

„Toate meciurile au fost grele. Prioritatea mea acum este să ajung la cât mai multe turnee, să investesc în mine, să ajung la un vivel şi mai înalt”, a adăugat Simona, care a ajuns până pe locul 19 în lume în urma performanţelor din acest an.

„Sunt foarte bucuros şi mândru, deoarece avem nevoie de modele, de exemple, pentru cei care practică sportul. O felicit la rândul meu pe Simona Halep. După ce în anii '70 mulţi copii s-au apucat de tenis, sper ca acum, după performanţele Simonei şi nu numai, cei mici să revină pe terenurile dintre blocuri visând să ajungă mari jucători de tenis”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Halep (21 de ani) a câştigat anul acesta patru turnee WTA, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven, devenind a patra reprezentată a României care intră în top 20 al clasamentului mondial, după Virginia Ruzici, Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close