Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, prima româncă în semifinale la Wimbledon

Simona Halep, prima româncă în semifinale la Wimbledon

Simona Halep, prima româncă în semifinale la Wimbledon
de S.T.    |    02 Iul 2014   •   15:14

Simona Halep continuă parcursul excelent la Wimbledon, unde s-a calificat în semifinale după ce a învins-o pe Sabine Lisicki, locul 19 WTA.

Halep s-a impus cu 6-4, 6-0 în mai puţin de o oră (57 de minute), după ce a fost condusă cu 3-0 şi 4-1 în primul set. Halep a reuşit însă să câştige 11 game-uri la rând şi a realizat în final o premieră pentru tenisul românesc, fiind prima sportivă ce reuşeşte accederea în semifinalele turneului pe iarbă.

Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981. Cel mai bun rezultat al unui român la Wimbledon este accederea în finală. Ilie Năstase a reuşit acest lucru de două ori, în 1972 şi 1976.

Rămasă principala favorită la Londra, Simona a scăpat şi de Sharapova, care a fost eliminată în optimi. Halep o va întâlni în semifinale pe Eugenie Bouchard, din Canada, cap de serie numărul 13, care a învins o altă nemţoaică, Angelique Kerber, scor 6-3, 6-4. În cealaltă semifinală se vor întâlni cehoaicele Lucie Safarova (cap de serie nr 23) şi Petra Kvitova (cap de serie nr 6).

Pentru calificarea în semifinale Halep va fi recompensată cu 440.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA.

Dacă ajunge până în finala turneului britanic, românca va urca pe locul doi în topul mondial.

×
Subiecte în articol: Simona Halep Wimbledon
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close