Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, încă o veste bună, după reducerea pedepsei în cazul de dopaj 

Simona Halep, încă o veste bună, după reducerea pedepsei în cazul de dopaj 

Simona Halep mai primeşte o veste bună, după ce a primit o reducere semnificativă a pedepsei în cazul de dopaj în care a fost implicată.

de Georgiana Adam    |    10 Mar 2024   •   09:10

Regulamentul prevede că o fostă lideră mondială poate solicita un număr nelimitat de invitaţii.

Astfel, sportiva nu va avea limită de wildcarduri la revenirea în tenis.

Dacă nu ar fi beneficiat de această excepţie, Simona Halep ar fi putut solicita conform regulamentului un număr de şase wildcarduri într-un sezon competiţional.

Prima invitaţie pe care Simona Halep a primit-o deja este pentru turneul de categorie WTA 1000 de la Miami, la care fosta lideră mondială a anunţat că va reveni în tenis.

Simona Halep a primit recent verdictul în cazul suspendării sale, după procesul de la TAS.

Pedeapsa pentru Simona Halep a fost redusă, de la patru ani, la nouă luni, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Antena 3 CNN.

Totodată, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei.

Decizia vine după ce Halep a fost audiată în perioada 7 - 9 februarie, într-un ultim efort de a obține anularea suspendării de patru ani din activitatea competițională, ca urmare a acuzațiilor de dopaj cu roxadustat.

Dat fiind faptul că decizia inițială de suspendare a fost dată pe 7 octombrie 2022, românca a stat deja suspendată mult peste cele 9 luni decise acum de TAS, ceea ce înseamnă că jucătoarea se poate întoarce pe terenul de tenis.

"Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de Tribunalul Independent al ITF va fi redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită partea operativă a hotărârii arbitrale cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător.

De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de dna Halep de la 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani. Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA și se admite parțial apelul declarat de Simona Halep (se respinge cererea acesteia de a anteda începutul suspendării la 29 august 2022)", se arată în decizia oficială a TAS.

×
Subiecte în articol: Simona Halep wildcarduri
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close