Antena 3 CNN Sport Tenis Suma enormă pe care a câştigat-o Simona Halep la Roland Garros

Suma enormă pe care a câştigat-o Simona Halep la Roland Garros

Suma enormă pe care a câştigat-o Simona Halep la Roland Garros
10 Iun 2018   •   20:09

Simona Halep a câştigat pe lângă trofeul Roland Garros și 2,2 milioane de euro, sumă oferită câștigătorului din acest an și care este mai mare cu aproape 5% faţă de anul trecut, scrie businessmagazin.ro.

Simona Halep a învins-o în finala de la Roland Garros 2018 pe Sloane Stephens (3-6, 6-4, 6-1) și a câștigat primul titlu de Mare Șlem din carieră.

Halep (26 ani) a obţinut victoria după două ore şi 3 minute în faţa numărul 10 mondial (25 ani), la a patra sa finală de Mare Şlem, a treia la Roland Garros, după cele din 2014 şi 2017, şi a doua din acest an, prima pierdută în faţa danezei Caroline Wozniacki la Australian Open.

Simona Halep a început destul de crispată meciul şi a fost condusă cu 4-1 în primul set, în care Stephens, campioana de la US Open, a făcut un joc excelent, găsind foarte bine unghiurile şi dominând schimburile. Halep a avut o minge de break al 3-5, dar în cele din urmă a cedat primul act cu 3-6.

Halep nu a debutat cu dreptul nici în setul secund, în care Stephens a condus cu 2-0, dar încet-încet românca a intrat în meci, a scăpat de presiunea finalei şi a jucat dezinvolt, a lovit tot mai bine, a deschis unghiurile şi a luat patru ghemuri la rând, conducând cu 4-2. A urmat un mic recul şi Stephens a profitat, egalând, 4-4. Halep a reuşit un break decisiv, apoi a tranşat setul cu 6-4.

În decisiv, Halep a controlat autoritar jocul, s-a desprins la 5-0 şi a încheiat cu un splendid 6-1
 

×
Subiecte în articol: Simona Halep Roland Garros
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close