Antena 3 CNN Sport Tenis Tenismanul Mathieu Montcourt, rivalul din juniorat al lui Nadal, a murit la vârsta de 24 ani

Tenismanul Mathieu Montcourt, rivalul din juniorat al lui Nadal, a murit la vârsta de 24 ani

Tenismanul Mathieu Montcourt, rivalul din juniorat al lui Nadal, a murit la vârsta de 24 ani
Sursa foto: Mathieu Montcourt
07 Iul 2009   •   22:03

Jucătorul francez de tenis Mathieu Montcourt a murit neaşteptat la vârsta de doar 24 de ani. Montcourt, care se afla pe locul 119 în clasamentul mondial, a fost găsit mort de prietena lui, pe scările din faţa apartamentului său din Paris.

Motivul decesului nu poate fi încă explicat, o autopsie urmând să fie realizată pentru a determina respectivele cauze. ?Mathieu a fost un tânăr entuziast, pasionat şi foarte apreciat pentru bunătatea şi politeţea lui?, se notează într-un comunicat al Federaţiei Franceze de Tenis.

În iunie, Montcourt a ajuns pe cea mai înaltă treaptă a carierei, pe locul 104 ATP, după ce s-a calificat în runda a doua a Open-ului francez, unde a fost învins de cehul Radek Stepanek în patru seturi. ?Mathieu era un tânăr promiţător. Suntem afectaţi. Gândurile noastre sunt alături de familia lui Mathieu?, a adăugat Patrice Dominguez, directorul Federaţiei Franceze de Tenis, pentru BBC Sport.

De patru ori câştigător la Roland Garros, Rafael Nadal, care a jucat împotriva lui Montcourt pe când era junior, a fost şocat la aflarea veştii. ?În această dimineaţă m-am trezit şi am primit cea mai proastă veste pe care o putea primi cineva. Am auzit despre moartea prietenului nostru Mathieu Montcourt. Sunt încă şocat. Nu îmi vine să cred. Îl ştiu pe Mathieu de când eram copii. Am jucat împreună?, a spus Nadal, pentru Telegraph.

În august 2008, Montcourt a fost suspendat pentru opt săptămâni şi amendat cu 7420 de lire sterline, pentru că a pariat pe meciurile altor jucători din circuit. Curtea de Arbitraj Sportiv i-a redus ulterior suspendarea la cinci săptămâni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close