Antena 3 CNN Sport Tenis Turneul Campioanelor: Serena îşi învinge sora şi trece pe primul loc în lume, după abandonul Dinarei Safina

Turneul Campioanelor: Serena îşi învinge sora şi trece pe primul loc în lume, după abandonul Dinarei Safina

Turneul Campioanelor: Serena îşi învinge sora şi trece pe primul loc în lume, după abandonul Dinarei Safina
29 Oct 2009   •   02:27

Serena Williams va termina anul pe primul loc în clasamentul WTA, după ce Dinara Safina s-a retras din "Turneul Campioanelor", de la Doha. Safina a fost răpusă de o mai veche accidentare la spate, după doar două game-uri din primul meci al rundei inaugurale, împotriva Jelenei Jankovic. Rusoaica s-a retras în lacrimi din turneu, oferindu-i astfel americancei primul loc.

Campioana de la Wimbledon, Serena, a învins-o ulterior în al doilea meci al ei din Qatar pe sora Venus, scor 5-7, 6-4, 7-6. Serena avea nevoie doar de o victorie mai mult decât Safina în acest turneu pentru a o surclasa pe rusoaică în topul mondial. "Este un sentiment grozav. Dinara este o jucătoare foarte bună. Cu siguranţă este accidentată rău, pentru că niciodată nu cedează", a declarat Serena.

Safina va fi înlocuită în Grupa Albă de compatrioata Vera Zvonareva, prima jucătoare de rezervă a turneului, dar veştile proaste continuă pentru ea, fiind în pericol să nu poată participa la Australian Open, în ianuarie.

Într-o altă partidă disputată miercuri, din Grupa Albă, favorita numărul şase, Victoria Azarenka, a pierdut cu 1-6, 6-4, 7-5 în faţa Carolinei Wozniacki, cap de serie numărul patru. Jucătoarea din Danemarca a salvat un punct de meci în setul final, la 5-3 pentru adversara ei, şi a trecut de Azarenka graţie a patru game-uri câştigate consecutiv.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serena Williams
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close