Antena 3 CNN Sport Tenis Una dintre cele mai mari jucătoare de tenis se retrage

Una dintre cele mai mari jucătoare de tenis se retrage

Una dintre cele mai mari jucătoare de tenis se retrage
30 Sep 2015   •   13:42

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a declarat că jucătoarea americană ar putea să nu mai evolueze până la finalul anului, pentru că nu mai este motivată după ce a ratat Marele Şlem, prin înfrângerea suferită în faţa italiencei Roberta Vinci, în semifinalele US Open.

"Când a pierdut la Toronto (n.r. - în august), ea a fost foarte dezamăgită, dar a revenit la antrenamente a doua zi de dimineaţă, deoarece dorea să câştige US Open. Dar după acest an şi după trei Grand Slam-uri (n.r. - câştigate în 2015), întrebarea este cât de înaltă este motivaţia ca să mai joace aceste turnee. Nu cred că ar trebui să joace, dacă motivaţia nu este cu adevărat înaltă", a spus tehnicanul francez, pentru espnW.com.

Portivit WTA, Serena Williams este înscrisă la China Open, competiţia de categorie Premier Mandatory de la Beijing, la care s-a retras în sferturi anul trecut, şi este calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde este deţinătoarea titlului, după ce s-a impus în finală în faţa Simonei Halep.

Totuşi Mouratoglou exclude posbilitatea ca liderul WTA, care a împlinit, sâmbătă, 34 de ani, să se retragă definitiv din tenis: "Nu am dubii că motivaţia ei va fi acolo şi nu am dubii că va fi aceeaşi Serena. Tocmai a câştigat patru Grand Slam-uri la rând şi a ajuns în semifinale la al cincilea. Nu este momentul să ne întrebăm dacă o va afecta vârsta. Are mult timp la dispoziţie."

Retragerea de la China Open şi de la Turneul Campioanelor nu îi pune în pericol Serenei Williams locul 1 WTA pe care îl ocupă în prezent, cu 11.500 de puncte. Simona Halep, a doua clasată în ierarhia mondială, are 6.780 de puncte, având de apărat peste o mie de puncte până la finalul anului.

×
Subiecte în articol: Serena Williams
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close