Antena 3 CNN Sport Tenis Veste neașteptată pentru Maria Şarapova! A primit wildcard pentru US Open

Veste neașteptată pentru Maria Şarapova! A primit wildcard pentru US Open

Veste neașteptată pentru Maria Şarapova! A primit wildcard pentru US Open
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Aug 2017   •   21:38

Veste îngrijorătoare pentru Simona Halep. Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, cea care a reușit să o învingă în toate partidele și revenită în competiţie după o suspendare de 15 luni pentru dopaj cu meldonium, a primit un wildcard pentru US Open (28 august - 10 septembrie), au anunţat marţi organizatorii acestui turneu de Mare Şlem, citaţi de AFP.

"Fosta câştigătoare a US Open Maria Şarapova va participa la un turneu de Mare Şlem pentru prima oară după mai bine de 18 luni", potrivit site-ului turneului.

Jucătoarea de 30 de ani nu a mai evoluat la acest nivel de când a fost eliminată în sferturile de finală ale Openului Australiei 2016 de Serena Williams.

Şarapova a jucat recent la turneul de la Stanford, după o pauză de opt săptămâni, însă a fost nevoită să se retragă de la turneul californian chiar înaintea meciului din optimi, din cauza unei accidentări la braţ.

Maria Şarapova figura şi pe tablourile de la Toronto şi Cincinnati, dar a renunţat la aceste turnee.

Câştigătoare la US Open în 2006, rusoaica este acum locul 148 mondial. Ea nu a primit wildcard pentru Roland Garros, turneu unde s-a impus în 2012 şi 2014, şi a renunţat să ceară o invitaţie pentru Wimbledon, unde a triumfat în 2014, înainte să declare forfait, din cauza unei accidentări, pentru ediţia 2017.

Până în prezent, Simona nu a câștigat niciun meci cu rusoaica. Primul duel Halep – Șarapova a avut loc în 2012, la Indian Wells, acolo unde rusoaica s-a impus lejer cu 6-3, 6-4. A urmat în același an, la Beijing un simetric 7-5, 7-5 pentru aceeași rusoaică, iar Simona părea că trebuie să mai crească pentru a echilibra disputele.

La doar doi ani distanță, Halep a reluat lupta cu Șarapova. Aceasta din urmă s-a impus, după meciuri maraton, ambele de 3 seturi, atât în finala de la Madrid, cât și în cea a Grand Slam-ului de la Roland Garros. După duelul de la Paris, rusoaica recunoștea, fără pic de exagerare, că finala cu Halep a fost meciul cel mai muncit și dificil dintre toate finalele jucate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: maria sarapova Simona Halep US Open
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close