Antena 3 CNN Sport Tenis Vești triste despre jucătorul de tenis Rafael Nadal. „Sunt obligat să mă opresc”

Vești triste despre jucătorul de tenis Rafael Nadal. „Sunt obligat să mă opresc”

Vești triste despre jucătorul de tenis Rafael Nadal. „Sunt obligat să mă opresc”
de S.T.    |    21 Oct 2016   •   09:50

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, fost număr unu mondial, a anunţat că pune capăt anticipat sezonului 2016 din cauza durerilor persistente la încheietura mâinii stângi, pentru a se reface complet şi a pregăti cât mai bine sezonul 2017.

„Sunt obligat să mă opresc şi să mă gândesc deja la 2017”, a precizat Nadal într-un comunicat publicat pe contul său Facebook. „Acum trebuie, încă o dată, să mă odihnesc şi să încep să pregătesc într-o manieră intensivă sezonul 2017”, a adăugat jucătorul iberic, aflat în acest moment pe locul 6 în clasamentul ATP.

Nadal va rata, astfel, turneul de la Basel (Elveţia), la care a fost finalist în 2015, precum şi Mastersul 1.000 de la Paris-Bercy (31 octombrie - 6 noiembrie), însă cea mai importantă absenţă a sa va fi cea de la Turneul Campionilor care va avea loc luna viitoare la Londra, cu participarea celor mai buni opt jucători ai lumii.

El a explicat că a grăbit revenirea în competiţie în această vară, pentru a putea disputa Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a fost portdrapelul delegaţiei Spaniei.

Medaliat cu aur la dublu la JO 2016, alături de compatriotul său Marc Lopez, după finala câştigată în faţa românilor Horia Tecău şi Florin Mergea, Nadal a eşuat la simplu, unde a ocupat doar locul al patrulea.

„Nu este un secret pentru nimeni că m-am prezentat la Jocurile Olimpice fără o pregătire completă, însă trebuia să joc pentru a câştiga o medalie pentru Spania. Această recuperare accelerată a antrenat dureri în cursul turneelor următoare”, a explicat spaniolul.

În vârstă de 30 de ani, Rafael Nadal are în palmares 14 titluri de Mare Şlem, dintre care 9 câştigare la Roland Garros. El a disputat ultima sa finală ATP în luna aprilie, la Barcelona, unde reuşit să câştige al doilea titlu său titlu din acest sezon.

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close