Antena 3 CNN Sport Tenis Wimbledon: Sharapova, Lisicki, Azarenka şi Kvitova s-au calificat în semifinale

Wimbledon: Sharapova, Lisicki, Azarenka şi Kvitova s-au calificat în semifinale

Wimbledon: Sharapova, Lisicki, Azarenka şi Kvitova s-au calificat în semifinale
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
29 Iun 2011   •   10:59

Maria Sharapova, cap de serie numărul 5, revine în semifinalele turneului de la Wimbledon pentru prima oară din 2006, după ce a învins-o în sferturi pe Dominika Cibulkova (Slovacia) cu 6-1, 6-1, la capătul unui meci care a durat fix o oră.

Au trecut câţiva ani de când n-am mai fost între primele patru aici, iar sentimentul este unul foarte plăcut. Însă în semifinale mă aşteaptă un meci foarte dificil, pentru că adversara mea a căpătat foarte multă încredere şi a jucat un tenis bun la Wimbledon”, a spus Sharapova.

Jucătoarea din Rusia va lupta pentru un loc în ultimul act cu Sabine Lisicki (Germania), singura semifinalistă care nu este cap de serie. Germanca a eliminat-o în sferturi pe a opta favorită, franţuzoaica Marion Bartoli, după un meci de trei seturi, 6-4, 6-7, 6-1.

Cehoaica Petra Kvitova, favorită numărul 8, a învins-o în trei seturi pe Tsvetana Pironkova (Bulgaria), 6-3, 6-7, 6-2, şi a obţinut a doua calificare consecutivă în semifinalele de la Wimbledon.

Sunt atât de fericită că am reuşit să mă calific, mai ales că am avut multe amoţii. Am început excelent meciul, dar nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine în setul doi. Din fericire, am pornit bine în decisiv şi situaţia s-a schimbat în favoarea mea”, a declarat Kvitova, care o va întâlni în semifinale pe a patra favorită, Victoria Azarenka, învingătoare cu 6-3, 6-1 în faţa austriecei Tamira Paszek.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close