Antena 3 CNN Externe Muzică pentru urechile Kremlin-ului. Un profesor rus prezice dezbinarea Statelor Unite

Muzică pentru urechile Kremlin-ului. Un profesor rus prezice dezbinarea Statelor Unite

Muzică pentru urechile Kremlin-ului. Un profesor rus prezice dezbinarea Statelor Unite
Sursa foto: harta
15 Ian 2009   •   11:54

Se împlinesc zece ani de când profesorul rus Igor Panarin a prezis dezbinarea Statelor Unite ale Americii. Deşi teoria lui nu a fost luată în serios pentru foarte multă vreme, Panarin a câştigat ceva fani din rândul ruşilor, anunţă The Wall Street Journal pe pagina electronică. În ultima perioadă, profesorul a dat mai mult de două interviuri pe zi presei ruse.
"Atenţia presei asupra teoriei mele este mare acum. Sunt convins, însă, că va fi şi mai mare pe viitor." spune profesorul rus.
În vârstă de 50 de ani, profesorul Panarin este fost agent KGB. În prezent, este decanul Academiei pentru Diplomaţi din cadrul Ministerului de Afaceri Externe rus. Însă, activitatea lui nu se rezumă la această funcţie. Panarin este şi scriitor şi este invitat în mod constant de televiziunile ruse în calitate de expert în relaţiile dintre Rusia şi SUA.
Teoria lui Panarin referitoare la viitorul SUA este muzică pentru urechile ruşilor care învinuiesc Statele Unite atât pentru criza financiară, cât şi pentru instabilitatea din Orientul Mijlociu.
"În momentul de faţă, şansele ca SUA să se dezbine sunt de 55%. Dezbinarea SUA ar face Rusia mai puternică la nivel global, însă economia rusă ar avea de suferit deoarece are strânsă legătură cu evoluţia dolarului şi a comerţului cu SUA." susţine profesorul.
Potrivit teoriei lui Panarin, criza economică şi imigrarea în masă vor conduce la un război civil în SUA care va avea loc în 2010. În luna iunie a aceluiaşi an, SUA se va împărţi în şase teritorii separate, iar Alaska va intra sub control rusesc. "E normal ca Alaska să intre sub controlul Rusiei", consideră Panarin.
Aşa va arăta, în viitor, harta SUA, potrivit profesorului Igor Panarin.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close