Antena 3 CNN Actualitate ANI gafează. Acuzaţiile împotriva lui Gheorghe Pogea, bazate pe date eronate

ANI gafează. Acuzaţiile împotriva lui Gheorghe Pogea, bazate pe date eronate

ANI gafează. Acuzaţiile împotriva lui Gheorghe Pogea, bazate pe date eronate
Sursa foto: Gheorghe Pogea
06 Feb 2010   •   11:22

Agentia Natională de Integritate gafează din nou şi se decredibilizeaza singura. Acuzaţiile aduse fostului ministru de Finante, Gheorghe Pogea s-au dovedit eronate. ANI a finalizat ancheta în acest dosar, iar concluzia a fost aceea că Pogea s-a aflat într-o postură de incompatibilitate atunci când a fost ministru al Finanţelor, pentru că ar fi ocupat şi funcţia de administrator al unei firme comerciale, fapt, evident, interzis de lege.

Din nou, însa, informaţiile ANI s-au dovedit total greşite. Gheorghe Pogea şi-a dat demisia de la respectiva societate în aceeaşi zi despre care ANI spune că a început perioada de incompatibilitate a fostului ministru, lucru confirmat şi de înregistrările la Registrul Comerţului.

Gheorghe Pogea a aflat cu surprindere că Agentia Naţionala de Integritate îl acuză de incompatibilitate abia acum, când nu mai ocupă funcţia de ministru al Finanţelor. Pogea susţine că acuzaţiile sunt neîntemeiate.

Agenţia Naţională de Integritate susţine că starea de incompatibilitate a lui Pogea a început pe 22 decembrie 2008 şi s-a încheiat pe 26 februarie 2009. În tot acest timp, susţin inspectorii ANI, Pogea a deţinut simultan funcţia de ministru al Finanţelor şi pe cea de administrator al S.C. TITAN MAR S.R.L.

Informaţiile ANI sunt însă eronate. Potrivit Registrului Comerţului, Pogea a demisionat din sectorul privat chiar pe 22 decembrie 2008, adică exact în ziua în care Monitorul Oficial a publicat decretul său de numire în funcţia de ministru al Finanţelor. Mai mult, Gheorghe Pogea a fost director la SC. TITAN MAR S.A, nu la S.C. TITAN MAR S.R.L., aşa cum susţine ANI

Greşelile Agenţiei Naţionale de Integritate în cazul Pogea pun şi mai mult sub semnul întrebării activitatea instituţiei, după ce în noiembrie anul trecut, în presă, au fost publicate mai multe stenograme ale unor discuţii purtate de Cătălin Macovei, preşedintele Agenţiei cu ziariştii Bogdan Chirieac şi Sorin Roşca Stănescu. Şeful ANI foloseşte un limbaj suburban în discuţiile cu cei doi jurnalişti. În discuţie era un document pe care Cătălin Macovei l-ar fi semnat pe 25 august 2006, în calitate de martor, la un împrumut de 130.000 de euro pe care un cămătar l-a dat unei persoane.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close