Antena 3 CNN Timp liber Turism Românii plătesc mai mult pentru o noapte de cazare la hotel, din cauza noii reglementări făcute de Guvern la energie

Românii plătesc mai mult pentru o noapte de cazare la hotel, din cauza noii reglementări făcute de Guvern la energie

Prețurile de cazare la hoteluri și pensiuni ar putea crește din cauza noii reglementări aduse de Guvernul României în domeniul energie. "Este o problemă când lucrurile se schimbă din mers și fără ca mediul de afaceri să fi fost consultat" a declarat Dragoș Anastasiu în direct la Antena 3.

de Ioana Mircea    |    02 Sep 2022   •   13:15

Dragoș Anastasiu, antreprenor în sectorul HORECA a povestit vineri în direct la Antena 3 care sunt efectele în turism pe care le aduc noile reglementări la energie, făcute de Guvernul României. Acesta a afirmat faptul că prețurile la unitățile de cazare din țară pot crește din cauza prețului mai mare la energie.

Totodată acesta a menționat și că prin aceste reglementări, Guvernul își propune să încurajeze românii să facă economie la gaze și curent.

"Aseară am fost la un eveniment la care era și primul ministru și am avut posibilitatea să discut dacă înțelegem același lucru. Apropo de acești 85 % din consum, 85 %, Guvernul vrea să stimuleze economisirea și spune așa dacă tu, ca firmă, economisești față de anul trecut 15 % din consum, vei fi plafonat la suma respectivă", a povestit antreprenorul.

Potrivit acestuia costurile ar putea fi dublate sau triplate pe cei 15%, față de anul trecut.

"Dacă nu reușești să faci această economie, atunci plătești ceva mai mult pe acele 15 % sau pe diferență. Eu personal sunt de acord cu faptul că putem economisi.

Nu toată lumea, poate pentru că unii din noi poate anul trecut erau mai puțin dezvoltați, poate că ne-am dezvoltat, ne-am mărit numărul de metri pătrați numărul de camere și așa mai departe.

Deci asta este o problemă și asta trebuia discutată, dar să zicem că suntem la fel ca anul trecut că un restaurant ar trebui să poată să economisească 15 %.

Eu cred chestia asta, dacă nu, probabil că va fi pe diferența respectivă, o triplare sau o dublare de costuri. Dar doar pe acești 15 % există un impact.

Normal, dacă noi nu vom reuși să economisim banii, curentul și vom plăti bani mai mulți, tot ce înseamnă un cost mai mare pe energie, pe personal sau pe orice altceva, se răsfrânge prețul final către client, asta este cert. Și inflația va continua să existe, dar sperăm că într-un ritm mai puțin accelerat decât până acum", a afirmat Dragoș Anastasiu.

×
Subiecte în articol: turism dragos anastasiu scumpiri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close