Antena 3 CNN Timp liber Turism Scumpiri mari la biletele de avion. "Românii vor încerca să găsească cazări mai ieftine"

Scumpiri mari la biletele de avion. "Românii vor încerca să găsească cazări mai ieftine"

Ne aşteptăm la vacanţe tot mai scumpe. Preţul biletelor de avion creşte de la o zi la alta. Dacă până acum zborurile către Spania sau Italia costau câteva zeci de euro, de acum vom plăti şi de trei ori mai mult pentru un zbor către aceste destinaţii.

Scumpiri mari la biletele de avion. "Românii vor încerca să găsească cazări mai ieftine"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    21 Feb 2022   •   15:47

Industria turismului a pierdut miliarde de euro în acești doi ani de pandemie, însă odată cu ridicarea restricțiilor reîncep călătoriile.

"Unele țări renuntă de tot la restricții și asta ii va încuraja pe oameni să călătorească în alte țări. Nu cred că va scadea cererea de vacanțe, din cauza creșterilor de preț pentru biletelor de avion. Cred că românii vor compensa pe alte părți, să găsească cazări mai ieftine", a precizat, la Antena 3, Aura, blogger de travel.

Aura, călător de profesie, a construit o comunitate online și oferă pasionaților de aventuri sfaturi despre cum se poate călători cu un buget redus. Pentru cei care călătoresc cu un buget redus sau mediu, Europa va fi în continuare destinația preferată. Trebuie urmărite siteurile lor să vedem când sunt acele promoții.

Prețul unui zbor low-cost fără bagaj, în Europa

Destinație martie/aprilie - iulie/august

- Madrid 35 - 55 euro - 100 - 140 euro

- Roma 20 - 50 euro 80 - 120 euro

- Londra 25 -60 euro 80- 150 euro

- Berlin 30 - 45 euro 80- 140 euro

Printre țările preferate de români, pentru concediile din sezonul estival, se numără Spania și Italia. Dacă prețul unui zbor către Madrid pleca, în luna martie, de la 35 euro, fără bagaj, pentru luna august acesta va costa și de 4 ori mai mult. Acest trend se menține și pentru destinații precum Roma, Londra și Berlin.

"Creșterea tot mai mare a solicitărilor determină o creștere a tarifurilor la biletele de avion dar și la cazare. Destinațiile pe care noi le vindem foarte bine în această perioada sunt Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană", a precizat, la Antena 3, Ana Maria Gherasim, director de vânzări la o agenție de turism.

Și pentru pachetele către destinații exotice prețurile diferă în funcție de data la care se face rezervarea. Regulile de călătorie au fost relaxate și cererea a crescut.

Prețuri pachete pentru destinații exotice

Destinație Martie / August - Septembrie

- Zanzibar 900 euro 1400 euro

- Mauritius 950 euro 1500 euro

- Republica Dominicană 1200 euro 1700 euro

Dacă pentru luna martie un pachet pentru o destinație exotică pleacă de la 900 euro, pentru aceeași destinație, în luna august, turiștii vor plăti cu 500 euro mai mult.

Un alt motiv pentru creșterea costurilor este dorința românilor de a se simți în siguranță. 

Dacă în 2019 doar doar 20% din rezervări aveau o asigurare de călătorie, anul trecut 1 din 3 clienți au apelat la această varianta. Principalele îngrijorări cu privire la călătorii vin din eventualelelor anulări de zboruri.

Companiile aeriene se confruntă și cu problema creșterilor de preț pentru combustibil. Un raport internațional, realizat la începutul anului, arată că până în iunie tarifele pentru zboruri continuă să crească cu cel puțin 5% în fiecare lună.

 

×
Subiecte în articol: bilete de avion scumpe zboruri pret destinatii
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close