Antena 3 CNN Travel Care sunt cele mai căutate stațiuni de schi din Elveția

Care sunt cele mai căutate stațiuni de schi din Elveția

Un top al celor mai populare domenii schiabile din Elveția începe cu Zermatt – Matterhorn, 4 Vallées și St. Moritz – Corviglia, apreciate de toate categoriile de schiori.

Care sunt cele mai căutate stațiuni de schi din Elveția
Sursa foto: Pixabay.com/csr_ch
de Diana Scarlat    |    15 Dec 2023   •   16:03

Zermatt – Matterhorn este domeniul schiabil ideal pentru începători și schiorii de nivel mediu spre avansat. Cu 322 de km de pârtii și 51 de instalații pe cablu, cu o elevație între 1.562 m și 3.899 m, această stațiune atrage turiști din toate categoriile, fiind foarte bine organizată pentru sporturile de iarnă. Preț mediu pentru o noapte de cazare este echivalentul a circa 1.420 de lei. Marele avantaj este că pârtiile sunt deschise schiorilor pe tot parcursul anului. Este și destinația de schi cu cel mai fotografiat munte din Europa - Matterhorn, fiind și cea mai înaltă stațiune din Alpi, situată la aproape 4.000 de metri altitudine.

4 Vallées este domeniul schiabil foarte apreciat pentru cei care caută pârtii de nivel mediu și avansat, foarte apreciată de familii. Domeniul include 412 km de pârtii și 67 de instalații pe cablu, cu o elevație între 1.350 m și 3.330 m. Cel mai apropiat aeroport este la 88 de km de Bern-Belp. Pentru o noapte de cazare în această stațiune, prețul mediu este de circa 1.100 de lei. Este cel mai mare domeniu schiabil din Elveția. Se întinde pe patru văi și șase orașe, însumând 410 km de teren schiabil. Cea mai mare parte a acestuia se află deasupra liniei copacilor, permițând accesul la pârtiile largi din vale și pantele mogul abrupte, care pornesc din vârful Mont-Fort la o altitudine de 3.330 de metri.

St. Moritz - Corviglia este principalul centru de schi din regiunea St. Moritz și de obicei este destul de aglomerat, pentru că e preferat de foarte multe categorii de schiori, inclusiv de familiile care au copii. Este foarte apreciat de începători, dar și de schiorii care caută pârtii de nivel mediu și avansat. Domeniul are 155 km de pârtii și 23 de instalații pe cablu, cu o elevație între 1.735 m și 3.057 m. Prețul mediu al unei camere pe noapte este de circa 1.500 de lei.

Alt domeniu preferat de multe categorii de iubitori ai sporturilor de iarnă este Crans-Montana, care are 140 km de pârtii și 19 instalații pe cablu, cu o elevație între 1.510 m - 2.927 m. Aici se ajunge de pe aeroportul Bern-Belp Airport, situat la 64 km distanță. Prețul mediu al unei camere pe noapte este de circa 1.200 de lei. Aici se află cea mai lungă pârtie din regiune, de 12 km, care începe din partea de sus a ghețarului Plaine Morte. Copiii au pe acest domeniu schiabil și o pistă foarte bună de săniuș.

Arosa Lenzerheide este, de asemenea, o zonă foarte populară, pentru toate categoriile de schiori, având 225 km de pârtii și 43 de instalații pe cablu, cu elevație 1.229 m - 2.865 m. Se ajunge de pe aeroportul St. Gallen-Altenrhein Airport, situat la 80 km distanță. Preț mediu pentru cazare este de circa 1.100 de lei pe noapte. Aici este și o telecabină de ultimă generație care traversează vârfurile înalte, legând într-un domeniu foarte mare două zone de schi. Începătorii au aici marele avantaj al numărului mare de pârtii marcate cu albastru.

×
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close