Antena 3 CNN Travel Revelionul la Istanbul, printre cele mai căutate oferte de anul acesta

Revelionul la Istanbul, printre cele mai căutate oferte de anul acesta

O alegere foarte bună pentru Revelion este o excursie la Istanbul, unde întotdeauna e ceva de vizitat, iar serviciile hotelurilor sunt impecabile.

Revelionul la Istanbul, printre cele mai căutate oferte de anul acesta
Sursa foto: Freepik.com
de Diana Scarlat    |    12 Dec 2023   •   11:32

Pentru cinci zile la Istanbul, prețul unui pachet complet de Revelion pornește de la circa 850 de euro, la un hotel de 3 stele, cu zbor inclus, în perioada 29 decembrie-2 ianuarie. Același tip de pachet turistic, dar la un hotel de 4 stele, este puțin mai scump, în jur de 1.000-1.300 de euro de persoană. Prețurile diferă în funcșie de cameră și de regimul de masă ales. Cei care aleg varianta pachetului turistic doar cu transport și cazare vor plăti separat pentru mese, pentru excursiile opționale și pentru vizitarea obiectivelor turistice – foarte multe și fascinante în acest oraș încărcat de istorie.

Mulți români au ales, anul acesta, un pachet de tip circuit turistic pentru grupuri mari, avantajul fiind includerea unora dintre excursii, croaziere și intrări la muzee, dar și a ghidzilor și a cinelor festive în prețul pachetului. Pachetele turistice pentru Revelion 2024 la Istanbul au fost în topul vânzărilor agețiilor de turism, iar destinația este căutată în continuare, după ce unele agenții au epuizat numărul locurilor disponibile pentru grupuri organizate.

Într-o excursie de 5 zile, cu 4 nopți de cazare, se pot vizita multe monumente istorice la Istanbul. Se poate începe cu o vizită la Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole, cu intrare la vechea reședință a sultanilor otomani, Palatul Topkapî, unde este expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif. De aici, la doar câteva minute de mers se află Catedrala Sfânta Sofia (Aya Sofya) și Moscheea Albastră – unele dintre cele mai importante monumente din Turcia.

Foarte atractive sunt, în plimbările prin Istanbul, restaurantele cu meniu tradițional turcesc, dar și Marele Bazar și vânzătorii ambulanți. Iar pentru cei cu spirit de aventură este recomandată o croazieră, cu plecare din Strâmtoarea Bosfor, unul dintre cele mai frumoase programe fiind „Bosfor by Night”, cu masă inclusă. De pe vas se pot admira palatele și moscheile din Sultanahmet, în luminile nopții. Nu trebuie rarată nici vizita la Palatul Dolmabahce, aflat pe malul european al orașului, nu departe de podul peste Bosfor. O zi poate fi dedicată vizitării Insulei Buyukada (Insula Prințului), într-un program care include și o  scurtă croazieră pe Marea Marmara, dacă vremea permite. Și portul Galata este o atracție în sine.

Aici, gurmanzii nu trebuie să rateze specialitățile teraselor cu specific local, mai ales celebrul fish kebab și macroul proaspăt, prăjit direct în barcă și servit cu pâine caldă. Iar una dintre seri ar trebui să fie dedicată petrecerilor tradiționale, cu spectacol de belly dance la un restaurant cu bucate tradiționale turcești. Același tip de excursie de 5 zile se poate face și după Revelion, la Istanbul, în ianuarie și februarie fiind oferte foarte bune, cu prețuri scăzute față de perioada aglomerată a trecerii în noul an.

×
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close