Antena 3 CNN Travel Turism sportiv și de aventură în Bulgaria. Unde se află unul dintre cele mai bune locuri pentru zborul cu parapanta din toată Europa

Turism sportiv și de aventură în Bulgaria. Unde se află unul dintre cele mai bune locuri pentru zborul cu parapanta din toată Europa

Bulgaria oferă turiștilor posibilitatea de a se îmbarca în aventuri de neuitat și de a participa în activități grozave pe tot parcursul anului.

Turism sportiv și de aventură în Bulgaria. Unde se află unul dintre cele mai bune locuri pentru zborul cu parapanta din toată Europa
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2023   •   13:19

Există oportunități excelente pentru sport și activități în aer liber de-a lungul coastei bulgare a Mării Negre. În aproape fiecare stațiune, există cluburi care oferă lecţii și echipamente pentru scufundări, surfing, kitesurfing și alte sporturi în aer liber.

Există jet-ski-uri de închiriat, precum și bărci pentru excursii sau pentru pescuit interesant. Marea Neagră oferă condiții pentru scufundări și pescuit subacvatic.

Munții Bulgariei acoperă o treime din teritoriul ţării, o rețea bine dezvoltată de trasee ecologice oferă vizitatorilor ocazia de a aprecia frumusețea lor remarcabilă. Au fost stabilite facilități de alpinism complet echipate în unele regiuni montane – de exemplu, în regiunile orașului Vratsa, Lakatnik Rocks, Malyovitsa, dar și în alte părți.

De asemenea, puteți explora munții Bulgariei călare. Există facilități de echitație în toată țara care oferă atât plimbări mai scurte, cât și excursii cu ghid, atât în ​​munți, cât și în zonele joase.

De-a lungul coastei Mării Negre, vizitatorii vor găsi servicii similare. Probabil că nu există nimic mai romantic decât să călărești pe un cal de-a lungul plajei până la apus. Sporturile ecvestre sunt înființate în țară de aproape 90 de ani.

Cei care caută un strop de adrenalină pot încerca raftingul pe râurile din Bulgaria, cum ar fi Struma, Iskar și Mesta. Rafting-ul și caiacul este, de asemenea, popular pe râurile din zonele Iskar și Kresna Gorge.

O altă modalitate de a te bucura de adrenalină este să navighezi deasupra zonei rurale bulgare. Oraşul Sopot este unul dintre cele mai bune locuri pentru zborul cu parapanta din toată Europa. Parapantele și deltaplanurile se înalţă şi peste Vitosha, Sliven, Kyustendil, Stara Zagora și Albena.

Prin țară trec și două dintre traseele rețelei Eurovelo, stabilite de Federația Europeană de Biciclism. Este vorba despre Eurovelo 13, care trece pe lungimea fostei Cortine de Fier, și Eurovelo 6, care urmează râurile Loara și Rin.

Bungee jumping se organizeaza pe podurile mai înalte din ţară, precum şi în peştera Prohodna.

În ultimii ani, Bulgaria a început să se impună ca o destinație de golf de primă clasă. Terenurile de golf moderne proiectate de jucători de renume mondial, cum ar fi Gary Player și Ian Woosnan, sunt deschise.

Vânătoarea și pescuitul sunt, de asemenea, destul de bine dezvoltate în țară. Populația animală include cerbul roșu, căprioara, căpriorul, mistrețul, muflonul, capra, cocoșul de munte, ursul, fazanul și potârnichiul.

Condiții excelente pentru vânătoarea vânatului mare sunt disponibile în fermele de creștere a vânatului de lângă Botevgrad, Vitinya, Samokov, Aramliets, Borovets, Borovo, Zhenda, Kormisosh, Studen Kladenets, Rusalka, Palamara, Rakitovo, Midzhur, satul Parvenets, Bosna, Byalka , Voden și în alte părți. Marea Neagră oferă oportunități unice pentru pescuitul de calcan, chefal, pește albastru, cod, macrou, bonito și altele, iar râurile Bulgariei abundă, de asemenea, în pește. Numeroasele baraje ale țării oferă, de asemenea, oportunități excelente pentru pescuitul sportiv.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați -  https://bulgariatravel.org/tourism-types/adventurous-tourism

×
Subiecte în articol: turism sportiv aventura Bulgaria
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close