Antena 3 CNN Vedere de la ţară Vedere de la ţară. Costeşti, satul bisericilor din peşteră

Vedere de la ţară. Costeşti, satul bisericilor din peşteră

Vedere de la ţară. Costeşti, satul bisericilor din peşteră
22 Sep 2015   •   14:41

Dacă le spui oltenilor din Costeşti că ai confundat comuna lor vâlceană cu orăşelul din Argeş ce poartă acelaşi nume, vor lua foc.

La fel cum ni se înfierbântă nouă, tuturor, patriotismul atunci când vreun star, năucit de reflectoarele scenei, salută publicul din capitala României cu un răspicat „hello, Budapest!”.

După ce faci inventarul mândreţilor locale, descoperi că orgoliul este pe deplin justificat. Întinsă pe dealurile care sunt trepte spre crestele munţilor Căpăţânii, aşezarea ţi s-ar părea un sat oarecare pe care-l străbaţi în goana maşinii înspre Târgu Jiu. Dacă nu te opreşti măcar pentru cunoscutul Muzeu al Trovanţilor, acele sculpturi modelate de natură prin acumulări şi sedimentări milenare, sigur merită să te abaţi doi kilometri şi să te strecori prin deschizătura muntelui ca să arunci o privire spre lumea de dincolo de timp.



În fiecare ediţie Secvenţial, duminica, de la ora 17.00, veti păşi în satele unicat, aşezări ce au o poveste inegalabilă. Peste 20 de expediţii la care trebuie să fii parte pentru a putea descoperi satul care te înmărmureşte, satul care "îmberzeşte" an de an, satul morilor de apă ori cel al treptelor spre cer, cătune medievale secrete sau sate care întrec oraşele.

"Vedere de la ţară", cel mai nou proiect de anvergură lansat de echipa emisiunii Secvenţial.

 

×
Subiecte în articol: vedere de la tara Costesti Argeş
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close