Antena 3 CNN Externe Este posibil ca Marea Britanie să renunţe la liră

Este posibil ca Marea Britanie să renunţe la liră

Este posibil ca Marea Britanie să renunţe la liră
Sursa foto: Foto: sercompetitivos.com
19 Noi 2011   •   23:01

Ministrul german al finanţelor a declarat ca Marea Britanie va trebui să renunţe la liră şi să treacă în curând la moneda euro, acest lucru urmând să se întâmple mai repede decât cred majoritatea oamenilor, anunţă telegraph.co.uk.

Wolfgang Schäuble a declarat că în ciuda crizei din zona euro, situaţia se va stabiliza iar moneda euro o să ajungă numitorul comun al Uniunii Europene. Ministrul a adăugat că deşi "respectă" decizia Marii Britanii de a păstra lira, o viitoare stabilizare a monedei euro îi va convinge pe cei aflaţi în afara sistemului să se conformeze. "Acest lucru este posibil să se întâmple mai repede decât cred unii cetăţeni ai Marii Britanii în momentul de faţă," a spus Schäuble.

În Marea Britanie există această frică de schimbare, trăindu-se cu impresia că o astfel de acţiune ar afecta sistemul. Sir John Major, fostul prim ministru, a făcut recent o declaraţie televiziunii Al Jazeera, anunţând că integrarea accelerată a naţiunilor din zona euro ameninţă democraţia acestor ţări. A adaugat că membrii mai bogaţi ai Uniunii, în frunte cu Germania şi Franţa vor "face presiuni pentru o unificare fiscala. Prin asta înţelegandu-se un control comun asupra bugetelor şi deficitelor fiscale."

×
Subiecte în articol: Marea Britanie euro Germania Franta
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close