Antena 3 CNN Actualitate Apelul medicilor pentru TOŢI cei care au fost în seara tragediei la Colectiv: Mergeţi la spital!

Apelul medicilor pentru TOŢI cei care au fost în seara tragediei la Colectiv: Mergeţi la spital!

Apelul medicilor pentru TOŢI cei care au fost în seara tragediei la Colectiv: Mergeţi la spital!
08 Noi 2015   •   13:25

Medicii au făcut un apel la toţi tinerii care au fost în noaptea tragediei la Colectiv. 

 
Toţi cei care au fost în acea seară acolo şi care nu au suferit arsuri, ar trebui să meargă la un consult, pentru că acel fum inhalat conţine o serie de cianuri periculoase, avertizează medicii. 
 
Profesor Doctor Dan Enescu a explicat, într-o şedinţă de Guvern, că o tânără, care a fost în seara tragediei la Colectiv s-a dus la spital singură, fără probleme şi, dintr-o dată, a căzut din picioare şi a murit.
 
Florin Mihălţan, medic la Pneumoftiziologie "Marius Nasta”, a explicat, pentru Antena 3, că toţi tinerii care au fost acolo şi au inhalat acel fum s-au expus la un risc. 
 
"Toate emanaţiile produse ca urmare a arderii pereţilor aceia produc inhalaţii cu necroză şi edem şi uneori dau şi reacţii obstructive. De obicei se manifestă la cinci - şapte zile, se pot manifesta şi cu infecţii. Trebuie să îşi facă fiecare un control, o probă respiratorie inclusiv, ca să fie siguri că e totul în regulă." 
 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close