Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader, după ședința CSM: „Nu sunt în eroare cu privire la semnatarul ordonanței de clasare”

Tudorel Toader, după ședința CSM: „Nu sunt în eroare cu privire la semnatarul ordonanței de clasare”

Tudorel Toader, după ședința CSM: „Nu sunt în eroare cu privire la semnatarul ordonanței de clasare”
de S.T.    |    01 Noi 2018   •   15:28

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că grefiera care ar fi încurcat documentele din dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr nu a lezat Ministerul şi nici pe el, deci nu ar fi interesat să ceară sancţionarea sa pentru eroarea comisă.

Precizările vin după ce procurorul general Augustin Lazăr a explicat faptul că ordonanţa de clasare a dosarului a fost semnată de alt procuror şi că ministrul Justiţiei exploatează o eroare de grefă din martie 2016.

UPDATE - Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general Augustin Lazăr au participat la şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii.

„Am spus că nu am fost și nu sunt în eroare cu privire la semnatarul ordonanței”, a declarat Tudorel, la finalul ședinței CSM.

UPDATE - Augustin Lazăr a părăsit în grabă ședința CSM.

Știrea inițială:

Ministrul justiției și procurorul general sunt față în față, în şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii.

Discuțiile de la CSM vin în contextul scandalului uriaș privind clasarea dosarului lui Klaus Iohannis.

Cei doi şi-au aruncat acuzaţii şi cuvinte grele încă de la intrarea la întâlnire.

Întrebat la intrarea în sediul CSM cum comentează faptul că Augustin Lazăr a afirmat că tot ceea ce a făcut ministrul Justiţiei cu privire la dosarul de candidatură ar fi fost o încercare de manipulare, Toader a răspuns: „Aş prefera să nu comentez, pentru faptul că domnia sa ar fi trebuit să spună dacă afirmaţiile făcute sunt sau nu adevărate. Adică, noi riscăm să tragem concluzii înainte de a vedea dacă spusele sunt adevărate sau nu şi vă dau numai un exemplu: 15 martie, orele 12,22 - 2016. În condiţiile în care în lege spune care sunt piesele ce trebuie cuprinse în dosar şi la minister se primeşte, prin mail, doar o scrisoare de intenţie şi un CV ataşat, în condiţiile în care pe 16 martie expira termenul - scrie - şi dosarul nu era complet, eu, personal, dacă eram ministru, nu îl primeam în competiţia pentru desemnarea ca procuror general din bunul motiv că dosarul lui nu era complet”.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat joi că afirmaţia privind descoperirea unei fraude în dosarul său de candidatură s-a dovedit "o manipulare a opiniei publice" şi a anunţat că îşi rezervă dreptul de a acţiona conform procedurilor legale în vigoare.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close