Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Kovesi a ameninţat un demnitar că vor fi arestări, dacă se mai interesează de doctoratul ei

Băsescu: Kovesi a ameninţat un demnitar că vor fi arestări, dacă se mai interesează de doctoratul ei

Băsescu: Kovesi a ameninţat un demnitar că vor fi arestări, dacă se mai interesează de doctoratul ei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Sep 2016   •   20:33

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat că Laura Codruţa Kovesi a ameninţat un demnitar al statului român că va fi arestat, dacă se vor relua verificările privind teza sa de doctorat.

"În 2016, doamna Kovesi şi-a permis să ridice telefonul de convorbiri operative şi să sune la un demnitar român şi să-l ameninţe că dacă se reia cercetarea pe teza ei de doctorat vor fi arestări. Sunt constrâns de riscul ca respectivul demnitar să spună nu, eu doar semnalez gestul, nu dau nume. Poate fi ministru al Educaţiei, poate fi un om cu o altă funcţie înaltă... Telefoanele operative nu se înregistrează. (...) Am avut informaţii, dar nu probe, din 2014", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Declarația lui Traian Băsescu a fost prezentată marți, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Citiți și Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close