Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Pintilie a murit. Alexandru Darie: Contribuţia lui e imensă la istoria teatrului şi a filmului

Lucian Pintilie a murit. Alexandru Darie: Contribuţia lui e imensă la istoria teatrului şi a filmului

Lucian Pintilie a murit. Alexandru Darie: Contribuţia lui e imensă la istoria teatrului şi a filmului
16 Mai 2018   •   23:11

Lucian Pintilie a murit. Regizorul Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra, a afirmat că moartea maestrului Lucian Pintilie reprezintă o mare pierdere şi a evocat contribuţia imensă a acestuia la istoria teatrului şi a filmului.

"Lucian Pintilie a fost alături de Liviu Ciulei unul din făuritorii Teatrului Bulandra. Contribuţia lui imensă la istoria teatrului şi a filmului, după aceea, dar până în 1989 la istoria teatrului, a fost imensă. Nu ştiam că s-a prăpădit. Dumnezeu să-l odihnească! E o imensă pierdere despre care se va vorbi câteva zile şi apoi vom reveni la ale noastre. Din păcate, noi nu mai avem sau foarte puţină lume mai are cultul acesta al maeştrilor din generaţia de aur. Oamenii ştiu cine e, cei care vin la Teatrul Bulandra ştiu, fără discuţie, şi alţi iubitori de teatru, dar marea majoritate habar nu au", a declarat Alexandru Darie pentru AGERPRES.

El a amintit că cei doi mari regizori, Lucian Pintilie şi Liviu Ciulei, au fost împreună "făuritorii şi cei care au fost în spatele marilor spectacole ale Teatrului Bulandra".

Regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, a murit miercuri, la ora 21,00, la Spitalul Elias din Capitală. El se internase duminică, în stare foarte gravă, în contextul acutizării unor afecţiuni cronice.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: teatru
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close