Antena 3 CNN Actualitate El Chapo îi creează probleme serioase actriţei Kate del Castillo

El Chapo îi creează probleme serioase actriţei Kate del Castillo

El Chapo îi creează probleme serioase actriţei Kate del Castillo
Sursa foto: Foto:.instagram.com/katedelcastillo/
19 Ian 2016   •   11:57

Actrița mexicană Kate del Castillo, care a intermediat întâlnirea dintre traficantul de droguri 'El Chapo' și actorul Sean Penn, a fost chemată să dea explicații în fața procurorului Mexicului privind natura relației sale cu șeful cartelului drogurilor din Sinaloa, relatează AFP.

Kate del Castillo, 43 de ani, cunoscută în Mexic pentru interpretarea unei șefe a cartelului drogurilor în telenovela 'La Reina del Sur', se află în centrul atenției după ce a participat, alături de actorul american, la interviul cu narcotraficantul din lumea reală și evadatul Joaquin 'El Chapo' Guzman.

În cadrul unui schimb de mesaje între actriță și un avocat al lui 'El Chapo', publicat luni de cotidianul El Universal, a fost adusă în discuție o investiție a baronului drogurilor într-o marcă de tequila deținută de Kate del Castillo.

În mesaj, avocatul evocă posibilitatea ca 'El Chapo' să devină asociat la marca ei de tequila. "Incredibil (...), ar fi genial", răspunde Kate del Castillo.

Potrivit legii mexicane, orice tranzacție financiară realizată cu fonduri ilicite este asimilată cu infracțiunea de spălare de bani. Trezoreria SUA interzice de asemenea firmelor sau cetățenilor SUA să facă afaceri cu persoane sancționate de acest organism, pe lista sa fiind inclus și 'El Chapo'.

Kate del Castillo ar putea depune mărturie în fața unui reprezentat al ministerului public la consulatul Mexicului din Los Angeles, în SUA, țară de reședință a actriței mexicano-americane, a explicat în ziarul El Universal procurorul general Arely Gomez.

Joaquin 'El Chapo' Guzman a fost arestat în 8 ianuarie, în localitatea Los Mochis din statul Sinaloa.

 

×
Subiecte în articol: El Chapo traficant de droguri
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close