Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie

Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie

Guvernul a decis majorarea salariului minim pe economie
Sursa foto: foto: gov.ro
30 Dec 2015   •   15:02

Guvernul a decis ca salariul minim pe economie sa fie majorat de la 1.050 de lei, cat este in prezent, la 1.250 de lei. Cresterea se va aplica incepand cu 1 mai 2016.

Hotararea a fost luata miercuri de Executiv, in ultima sedinta de guvern de anul acesta, dupa lungi negocieri cu sindicatele, transmit televiziunile de stiri, potrivit ziare.com.

Astfel, Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri proiectul de hotarare inaintat de Ministerul Muncii. Oficialii institutiei au negociat saptamana aceasta cu reprezentanti ai sindicatelor, care ar fi vrut ca majorarea sa se aplice incepand cu 1 ianuarie 2016.

Totusi, marti dimineata, la Comisia de Dialog Social, sindicatele, patronatele si Guvernul au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste salariul minim, si anume ca acesta sa fie majorat cu 200 de lei de la 1 mai 2016.

Ulterior, la sedinta Consiliului Economic si Social, patronatele si reprezentantii Guvernului au votat pentru cresterea salariului minim pe economie la 1.250 lei/luna, incepand cu 1 mai, in timp ce partea sindicala a votat impotriva, a declarat Florian Costache, presedintele Patronatului National Roman si al Consiliului Economic si Social.

Presedintele Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu a explicat ca avizul CES este unul consultativ, iar Guvernul poate sa tina cont sau nu de acest aviz.

Reprezentantul partii sindicale a explicat ca isi mentine pozitia, respectiv majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016 sau 1.275 de lei de la 1 mai 2016.

×
Subiecte în articol: guvern salariul minim pe economie
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close