Antena 3 CNN Actualitate Imperiul de la Zimnicea al celui mai bogat om din România

Imperiul de la Zimnicea al celui mai bogat om din România

Imperiul de la Zimnicea al celui mai bogat om din România
28 Iul 2015   •   00:04

Cel mai bogat om al României, Ioan Niculae, are pe malul Dunării, la Zimnicea, un imperiu cu şapte case, înconjurate de copaci aduşi din China. Deşi este unul dintre cele mai sărace oraşe din România, declarat chiar zonă defavorizată, Niculae a făcut din Zimnicea polul opulenţei. Stăpânirea sa se întinde aici pe 11.000 de hectare unde sunt construite mai multe sedii ale firmelor sale, o fabrică şi imediat lângă portul. Peste drum, se întinde domeniul său de relaxare, cu terenuri de sport, un club de fotbal, piscine şi parcuri.

Domeniul lui Ioan Niculae de la Zimnicea se întinde pe mii de hectare. Este un adevărat imperiu construit chiar la intrarea în port unde cel mai bogat om din România a ridicat nu mai puţin de şapte case somptuoase. Investiţia de pe malul Dunării l-ar fi costat 10 milioane de euro.

Peste drum de domeniul dedicat relaxării, Niculae a ridicat o fabrică şi mai multe sedii ale firmelor sale.

Mare pasionat de vânătoare, Ioan Niculae, are propriul fond privat situat la doar câteva sute de metri de malul Dunării, în drumul spre vilele sale din Zimnicea. În vremurile de glorie, obişnuia să îşi invite aici pretenii bogaţi.

Ioan Niculae deţine în România aproape 55.000 de hectare de teren agricol, vii, livezi şi tutun. Cele mai mari suprafeţe sunt în judeţele Teleorman şi Giurgiu.

Conform clasamentelor, Ioan Niculae are o avere de 1,1 miliarde de dolari, iar grupul Interagro are aproape 100 de societăţi comerciale şi 12.000 de angajaţi.


×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Ioan Niculae Mihai Gâdea
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close