Antena 3 CNN Actualitate Inedit 26 de ani de când Anda Călugăreanu ne-a părăsit. Ce a făcut în ultimele clipe de viață

26 de ani de când Anda Călugăreanu ne-a părăsit. Ce a făcut în ultimele clipe de viață

26 de ani de când Anda Călugăreanu ne-a părăsit. Ce a făcut în ultimele clipe de viață
15 Aug 2018   •   15:39

Pe 15 august 1992, Anda Călugăreanu, cunoscuta artistă de muzică uşoară, s-a stins din viaţă, la doar 45 de ani, răpusă de cancer. Anul acesta se împlinesc 26 de ani de la dispariția îndrăgitei artiste.

Anda Călugăreanu, pe numele său real Anca Miranda Călugăreanu, a fost o artistă completă, actriţă şi interpretă de muzică uşoară şi folk.

A debutat alături de Cornel Fugaru, liderul trupei Sincron, în 1965, şi în scurt timp a devenit atracţia spectacolelor de estradă din televiziune alături de Dan Tufaru şi Florian Pittiş.

Rămân celebre cupletele sale alături de marele Toma Caragiu.

Problemele de sănătate ale Andei Călugăreanu au debutat imediat după ce aceasta s-a întors dintr-un turneu organizat în Israel. Soțul acesteia, Alexandru Medeleanu, a povestit că artista nu se simțea foarte bine, iar după ce medicii au examinat-o, aceștia au decis că este vorba despre o simplă răceală.

Deși urma întocmai tratamentul prescris de medici, starea de sănătate a Andei Călugăreanu se înrăutățea. După investigații amănunțite, medicii au descoperit că problemele ei de sănătate nu erau cauzate de o răceală banală, ci de o boală mult mai gravă, cancer la plămâni.

„Nu mi-am luat la revedere. N-am putut. Am stat cu ea până în ultima clipă. Ultima dorinţă a ei a fost să fac în aşa fel încât lumea să n-o uite. Mi-a mai zis în ce s-o îmbrac și să am grijă de Ioana. A murit pe canapea, în braţele mele”, a mărturisit Alexandru Medeleanu, într-un interviu pentru Jurnalul.

Anda Călugăreanu este înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close