Antena 3 CNN Actualitate Inedit Acesta este cel mai mare hotel din lume, „interzis” turiștilor

Acesta este cel mai mare hotel din lume, „interzis” turiștilor

Acesta este cel mai mare hotel din lume, „interzis” turiștilor
Sursa foto: sursa: blastingnews.com
04 Mai 2016   •   10:41

Pe glob există milioane de hoteluri, care mai de care mai frumoase, mai înalte, mai luxoase. Totuși, puțină lume știe care este cel mai mare hotel construit vreodată pe suprafața Terrei și care este povestea acestuia, scrie blastingnews.com.

Ridicat în timpul celui de-al treilea Reich, în perioada premergătoare celui de-Al Doilea Război Mondial, în stațiunea Prora, de pe insula Rügen, din Germania, acest hotel gigantic a reprezentat viziunea nazistă asupra turismului.

Arienii fericiți și sănătoși urmau să își petreacă vacanțele în complexul de 10.000 de camere, de la Marea Baltică, ce poate fi considerat un Cancun al lui Hitler, potrivit publicației The Guardian.

Uriașul complex hotelier din Prora a fost conceput pentru a găzdui 20.000 de turiști, în conformitate cu idealul nazist conform căruia fiecare muncitor merita o vacanță la plajă. A fost proiectat de arhitectul Clemens Klotz, care a câștigat un concurs de design supravegheat de Albert Speer, arhitectul șef al lui Adolf Hitler. Proiectul a primit Marele Premiu la Expoziția Mondială de la Paris (Franța) din 1937.

Planurile lui Hitler pentru Prora au fost mult mai ambițioase. Acesta a dorit să construiască o stațiune gigantică, "cea mai puternică și mai mare, care a existat vreodată". În același timp, Hitler a vrut să fie ușor de transformat într-un spital militar în caz de război.

Construcția giganticului hotel a început în 1936 și în următorii trei ani, toate marile companii de construcții ale Reich-ului și aproape 9.000 de muncitori au fost implicați în acest proiect.

Dar, odată cu începerea celei de-a doua conflagrații mondiale, în 1939, proiectul de la Prora a fost oprit, iar constructorii au fost transferați la fabrica de armament de la Peenemünde. Cele opt blocuri ale complexului hotelier, teatrul și cinematograful au rămas goale, iar piscinele și sălile festive nu au fost folosite niciodată.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close