Antena 3 CNN Actualitate Inedit Blestemul din Apuseni! Tragedia aviatică din 1970 pe care Securitatea a ținut-o secretă

Blestemul din Apuseni! Tragedia aviatică din 1970 pe care Securitatea a ținut-o secretă

Blestemul din Apuseni! Tragedia aviatică din 1970 pe care Securitatea a ținut-o secretă
Sursa foto: sursa foto: Observator.tv
03 Iul 2017   •   15:27

Spre deosebire de accidentul aviatic de acum trei ani din Apuseni, în urma căruia pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci persoane au fost grav rănite, supravieţuitorii zborului din 4 februarie 1970 nu au avut nici o şansă pentru că nimeni nu i-a căutat, potrivit Observator.tv.

Autorităţile au început căutările abia la trei zile de la impact. Din cele 21 de persoane se pare că 7 au murit din cauza gerului.

Soţia uneia dintre victime, Aurora Şincai susţine că la manşa acelui avion se afla pilotul personal al lui Gheorghe Maurer, la acea vreme premier. Pilotul nu cunoştea ruta şi, în plus, a avut o atitudine arogantă faţă de colegii din Turnul de Control.

Accidentul a fost ascuns total românilor, detalii despre acel zbor ieşind la iveală abia la aproape 5-6 ani de la căderea comunismului.

Un singur pasager a supravieţuit acelei tragedii aviatice: orădeanul Alexandru Sarkadi. Cu genunchiul drept zdrobit şi o mână fracturată, s-a târât din epavă şi a pornit pe cursul unui fir de apă. A mers fără încetare tot restul zilei şi toată noaptea. Apoi, a fost găsit lângă cabana forestieră Scrind, din Mărgău-Cluj.

Singura concluzie a comisiei de anchetă a fost că vinovăţia îi aparţinea pilotului, colonelul Andrei Brătulescu.

×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close