Antena 3 CNN Actualitate Inedit Imagini de arhivă. Ce spunea CTP, în 1999, despre Biserica Ortodoxă Română

Imagini de arhivă. Ce spunea CTP, în 1999, despre Biserica Ortodoxă Română

Imagini de arhivă. Ce spunea CTP, în 1999, despre Biserica Ortodoxă Română
Sursa foto: foto: captura video/ Marius Tuca Show
22 Aug 2017   •   11:47

Când vrei să cauți ceva negativ despre Biserica Ortodoxă Română, poți căuta cu siguranță trei inițiale: CTP. Jurnalistul a devenit binecunoscut în ultimii ani pentru diatribele împotriva Bisericii Ortodoxe Române.

Dar nu a fost întotdeauna așa, iar Cristian Tudor Popescu a avut în trecut poziții care sunt în totală contradicție cu ceea ce susține acum, scrie activenews.ro.

În 1999, spre exemplu, Cristian Tudor Popescu era unul din jurnaliștii care cerea Guvernului să nu atace sintagma de Biserică Ortodoxă, Biserică Națională. CTP ataca chiar multiculturalismul.

Iată ce spunea atunci în filmare de la minutul 50:00, într-un dialog cu pe-atunci ministrul transporturilor, Traian Băsescu.

„În România avem o altă interdicție, pronunțat de Guvernul Român, aceea ca Biserica Ortodoxă Română să nu se poată numi Biserică Națională. Este vorba de o titulatură ce ține de tradiție, de sensibilitatea românilor și de numărul credincioșilor ortodocși din această țară, care este de 86%. (...) Biserica Ortodoxă este, realitatea ne-o arată, un pilon esențial. Indiferent de părerile noastre. Și în aceste condiții, să vină cineva să se joace cu această titulatură, de Biserică Națională, acest lucru vine într-o serie".


 
 

 

×
Subiecte în articol: Marius Tuca ctp
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close