Antena 3 CNN Actualitate Inedit Lucruri neştiute despre Decebal. Farsa incredibilă prin care i-a lucrat la psihic pe romani

Lucruri neştiute despre Decebal. Farsa incredibilă prin care i-a lucrat la psihic pe romani

 Lucruri neştiute despre Decebal. Farsa incredibilă prin care i-a lucrat la psihic pe romani
10 Mai 2018   •   18:40

O mărturie a iscusinţei regelui dac în război a venit în urma înfrângerii din anul 88, de la Tapae, unde dacii au încercat să ţină piept invaziei legiunilor romane conduse de generalui Tettius Iulianus.

Istoricii susţin că atunci legionarilor romani li s-a ordonat să îşi înscrie fiecare numele pe scut, pentru a putea fi urmăriţi în luptă. I-au învins pe daci, însă au suferit pierderi însemnate. Armata lui Decebal s-a retras în munţi, din calea romanilor, care au renunţat să o urmărească şi să o zdrobească, scrie Adevărul.

O legendă spune că una dintre capcanele întinse de regele Decebal romanilor a fost cea a curăţării trunchiurilor de copaci dintr-o pădure, pe care le-au împodobit cu arme şi armuri, astfel încât legionarii au crezut că au în faţă o mare armată şi au evitat înaintarea spre Sarmizegetusa.

O altă istorisire despre bătălia de la Tapae îl prezintă pe dacul Vezinas, cel care a scăpat de captivitate prefăcându-se mort, pe câmpul de luptă, şi fugind apoi noaptea la adăpost.

 

 

×
Parteneri
Pensionarii pot primi o parte din bani pe cardul de energie
x close