Antena 3 CNN Actualitate Inedit S-a aflat abia acum. Fuga Nadiei Comăneci din țară a atras furia unor membri ai familiei sale. Ce s-a întâmplat de fapt

S-a aflat abia acum. Fuga Nadiei Comăneci din țară a atras furia unor membri ai familiei sale. Ce s-a întâmplat de fapt

S-a aflat abia acum. Fuga Nadiei Comăneci din țară a atras furia unor membri ai familiei sale. Ce s-a întâmplat de fapt
16 Mai 2017   •   07:35

Fuga clandestină a Nadiei Comăneci din Republica Socialistă România, în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1989, a pus pe jar securiştii, iar ultimele note despre ea datează chiar din zilele Revoluţiei, mai exact din 18 decembrie 1989, scrie Adevărul.

În Dosarul "Problema Sport" (cota 13346) din Arhivele Securităţii există o notă-raport, înregistrată pe data de 18 decembrie 1989 despre cercetările efectuate în Oradea la rudele Nadiei Comăneci.

”Sus-numita Nadia Comăneci are în Oradea o mătuşă, respectiv sora tatălui ei, pe nume Ichim Victoria, membră PCR, al cărei soţ, Ichim Ioan, colonel în rezervă, a fost şeful biroului C.I.M. la brigada de grăniceri Oradea. Familia Ichim nu a întreţinut legături cu Nadia Comăneci, întrucât părinţii au divorţat, ea fiind crescută de mama sa, care i-a interzis legături cu rudele soţului. Numita Ichim Victoria dezaprobă fapta Nadiei Comăneci, aducându-i injurii şi invective, deoarece fiica ei, Angela, inginer chimist din Bucureşti, i-a comunicat că trebuia să plece în interes de serviciu în străinătate, dar i s-a ridicat paşaportul din cauza plecării ilegale din ţară a lui Nadia Comăneci”.

 

×
Parteneri
Canicula lovește Europa. Temperaturile ajung până la 50 de grade
x close