Antena 3 CNN Actualitate România, sub cod galben de ninsori. Se circulă în condiții de iarnă pe A2 și pe A4

România, sub cod galben de ninsori. Se circulă în condiții de iarnă pe A2 și pe A4

România, sub cod galben de ninsori. Se circulă în condiții de iarnă pe A2 și pe A4
Sursa foto: Foto: AGerpres
04 Ian 2016   •   09:36
UPDATE 09.35: La această oră se circulă în condiţii de iarnă pe A2 Bucureşti - Constanţa şi pe A4 Ovidiu- Agigea. Precizăm că, pe A2, între kilometri 12 şi 212, pe alocuri stratul de zăpadă în amestec cu material antiderapant măsoară 1-2 centimetri, iar sub acesta s-a format gheaţă. De asemenea, pe anumite sectoare ale autostrăzii A4, din cauza carosabilului umed şi a temperaturilor scăzute există gheaţă.

Menţionăm că se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, însă din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe partea carosabilă.

Traficul fluvial pe Dunăre a fost închis

Trafic îngreunat în Capitală, după prima ninsoare

Călătorie de coșmar. Zeci de călători CFR au fost transportați în frig și întuneric

Inițial, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa că, în această dimineață, nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de atenţionare cu cod galben, potrivit căruia, în intervalul 3 ianuarie, ora 14:00 – 4 ianuarie, ora 12:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), se vor semnala ninsori, intensificări ale vântului şi temperaturi scăzute îndeosebi în sudul şi sud-vestul ţării.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic),  Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

×
Subiecte în articol: Infotrafic ninsoare
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close