Antena 3 CNN Actualitate INML: Inima lui Patrick Ekeng era într-o stare precară, cu multiple anomalii coronariene

INML: Inima lui Patrick Ekeng era într-o stare precară, cu multiple anomalii coronariene

INML: Inima lui Patrick Ekeng era într-o stare precară, cu multiple anomalii coronariene
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mai 2016   •   14:52

Institutul Național pentru Medicină Legală a publicat un raport oficial după disecția inimii fotbalistului Patrick Ekeng, care a murit vineri seară, după ce s-a prăbușit pe teren.

Potrivit INML, cordul fotbalistului suferea de mai multe afecţiuni patologice, însă rezultatele toxicologie se vor afla abia peste două săptămâni.

Comunicatul INML
”In legatura cu decesul sportivului Ekeng Patrick , Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" va informeaza ca in in urma disectiei cordului efectuata 10.05.2015 s-au constatat urmatoarele aspecte patologice:
- cardiomegalie (greutate cord = 570 grame, diensiuni: 14/11,5/7 cm) determinata predominant de  hipertrofia ventricului sting si a septului interventricular (grosime maxima 2,4 cm)
- anomalii coronariene multiple:
      - bridge-ing intins la nivelul arterei coronare stingi (ramul descendent anterior) si la nivelul arterei coronarei drepte
      - hipoplazia ramului circumflex al coronarei stingi
- sechele de endocardita a valvei mitrale cu modificarea evidenta (retractii si induratii) a cuspidei posterioare”

Autopsia în cazul lui Patrick Ekend, efectuată luni, a arătat că fotbalistul dinamovist a murit de hipertrofie cardiacă, însă directorul IML a declarat că această cauză nu este concludentă, motivând că majoritatea sportivilor au mușchii inimii mai dezvoltați decât celelalte persoane.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la spital, vineri seara, după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze.

Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion

×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng a murit INML
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close