Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu: Klaus Iohannis va fi înlocuit la prezidențiale. Nu va fi unul dintre competitori

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis va fi înlocuit la prezidențiale. Nu va fi unul dintre competitori

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis va fi înlocuit la prezidențiale. Nu va fi unul dintre competitori
Sursa foto: foto: captura Antena 3
01 Mai 2019   •   17:37

Ion Cristoiu a lansat o teorie conform căreia președintele Klaus Iohannis ar putea fi îndepărtat din cursa pentru alegerile prezidențiale dacă nu va crește în sondaje. 

„Eu am pus că în cazul în care sondajele vor fi pentru candidatul dreptei.. E limpede că niciunul dintre partenerii strategici nu va dori ca PSD să aibă toată puterea. Acest joc între președinție și Guvern au folosit în anumite momente și UE și partenerilor strategici. E vital pentru sistem, pentru marile puteri să fie un candidat de dreapta cu mari șanse. Vor fi două examene în perspectiva stabilirii candidatului unic al dreptei. Unul este cel provocat de Klaus Iohannis prin referendum pentru că Domnia Sa a explicat că trebuie să se vină la vot la referendum în favoarea lui.

De la tema referendumului, domnul Iohannis a spus că va fi un referendum pro PSD sau pro el. Astfel că el s-a desemnat de pe acum ca singurul candidat al dreptei deocamdată. Apoi, dacă pe parcurs se va constata, ca și în cazul lui Stolojan, că nu crește în sondaje și că există șanse să fie bătut, după părerea mea va fi schimbat din mers în cadrul unei scenete gen Stolojan-Traian Băsescu. Eu am avansat ideea că nu va fi în niciun caz unul dintre competitori. Eu cred că va fi Laura Codruța Kovesi, acum ar putea să fie și Tudor Chirilă”, a spus jurnalistul la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: prezidentiale Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close